12 copii cu toxiinfecţie alimentară. Cauza, mâncarea adusă de acasă

Mai mulți copii aflați în satul Poiana Micului din comuna Mănăstirea Humorului au ajuns la spital cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente aduse de acasă.

Un număr de 12 copii din judeţul Neamţ au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după s-au cazat în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al DSP, Bianca Bighiu.

Potrivit acesteia, în locaţia din Poiana Micului s-a cazat, pe 19 august, un grup de copii şi tineri care şi-au adus alimente de acasă şi au gătit singuri.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, o fetiţă a acuzat vărsături, iar părinţii acesteia, care au venit şi au luat-o acasă, au afirmat că şi alţi copii au prezentat vărsături şi diaree.

În cursul zilei de miercuri, potrivit lui Bighiu, mai mulţi copii au început să aibă greaţă, dureri abdominale şi vărsături, iar în urma evaluării de la faţa locului, 12 persoane au fost transportate joi la SJU Suceava.

În prezent, patru copii sunt internaţi în secţia Pediatrie, alţi şase şi un însoţitor în secţia de Boli Infecţioase, cu simptomatologie uşoară, fără probe inflamatorii prezente.

Vezi și: Vești despre Leo Iorga după operația de cancer la picior: Trebuie să cânți pentru noi, cei care te iubim

Au început verificările igienico-sanitare



Pacienţii vor fi externaţi în cursul zilei.

Restul grupului s-a întors, miercuri, în judeţul Neamţ.

DSP Suceava a demarat măsurile specifice, o echipă de inspectori ai serviciului de Control în Sănătate Publică deplasându-se la faţa locului pentru a verifica condiţiile igienico-sanitare, iar probele recoltate miercuri seara sunt în lucru.

Specialiştii compartimentului de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile desfăşoară o anchetă epidemiologică, iar o probă de materii fecale şi o probă de lichid de vărsătură de la pacienţii internaţi se află, de asemenea, în lucru la Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel