EXCLUSIV  1 miliard de euro pentru digitalizarea statului, bani din PNRR. Ministrul Bogdan Ivan, informație în premieră! / video

foto gov.ro
foto gov.ro

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a vorbit despre banii alocați prin PNRR pentru digitalizarea instituțiilor statului.

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a fost invitat la DC News, la emisiunea D'Economic News, cu Alex Vlădescu, unde a vorbit despre fondurile prin PNRR prin care instituțiile statului vor fi digitalizate.

„Este o veste pe care o dau în premieră! 524 de milioane de euro pentru migrarea a 30 de baze de date ale Statului Român în cloud-ul guvernamental, pentru autorizarea lor, pentru securitatea lor cibernetică și automat pentru completarea a 20 de evenimente de viață care vor putea să fie făcute direct, din câteva click-uri pe calculator sau touch-uri pe telefonul mobil. La finalul lunii septembrie vor fi deschise apelurile pentru acele agenții guvernamentale sau ministere care să aplice pentru upgrade-ul bazelor de date, ca să putem să le aducem la nivelul anului 2024 și apoi să le interconectăm și să le migrăm în cloud-ul guvernamental“, a spus ministrul Bogdan Ivan.

„30 de milioane de euro pentru cloud-ul guvernamental, care vin din PNRR“, a punctat Alex Vlădescu.

„Nu! 524 de milioane! Pe de o parte pentru tot ce înseamnă migrare și încă 530 de milioane de euro pentru tot ce înseamnă cloud guvernamental. Totul din PNRR“, a spus ministrul.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  ”Nu mai merge”. Miniștrii bat palma pentru digitalizare, dar funcționarii care plimbă hârtii nu se mișcă! Dezvăluirile făcute de ministrul Bogdan Ivan: Promisiune în direct

„Banii ăștia îi vom primi, indiferent de ordonanța austerității?“, a întrebat Alex Vlădescu.

„Nu are legătură! Vorbim despre eficiență, despre bani care sunt angajați deja de Statul Român. În cazul cloud-ului guvernamental clasic vorbim despre 13 achiziții publice dintre care 6 sunt deja în derulare, iar 5 urmează să fie publicate în septembrie, iar alte 2 două până la finalul anului.

Cu acei 524 de milioane de euro, prin care 30 de baze mari vor primi bani pentru a fi aduse ca tehnologie la anul 2024, vor fi aduse în maxim 2 ani“, a spus ministrul.

„Deci 1 miliard de euro din PNRR“, a adăugat jurnalistul Alex Vlădescu.

„În această etapă“, a replicat ministrul.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Culmea digitalizării la Ministerul… Digitalizării! Bogdan Ivan: Avem doar 3 IT-iști / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel