EXCLUSIV  Taxa de pod de la Giurgiu nu poate fi plătită online, deși CNAIR se laudă cu un sistem de 1,5 milioane euro

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

În fiecare vară se repetă același scenariu: aștepți mai bine de o oră la Giurgiu să treci frontiera. Pe de altă parte, CNAIR se laudă cu digitalizarea.

CNAIR s-a lăudat cu un sistem informatic de 1,5 milioane euro care să gestioneze situația rovinietei în România. În acest sistem informatic intră și achiziția online de rovinietă și taxă de pod. Totuși, taxa de trecere a Podului Prieteniei dintre Giurgiu și Ruse nu poate fi plătită online, nici prin SMS, iar timpii de așteptare sunt colosali în fiecare vară.

Pe https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ se poate verifica situația în timp real, iar astăzi de dimineață timpii de așteptare pentru ieșirea din țară pe la Giurgiu treceau de o oră. De ce? Ei bine, taxa de pod – 15 lei – se plătește exclusiv la fața locului. Dacă nu ai bani ficși, card bancar sau poate nu ești român și doar tranzitezi România, atunci dai de belea.

Am verificat informația sunând la Poliția de Frontieră, fiindcă departamentul de relații publice al CNAIR nu s-a sinchisit să răspundă la telefon într-o zi de luni în timpul programului. Polițistul de la telefon mi-a răspuns scurt la întrebarea dacă se poate plăti online taxa de pod: „Exclus!”.

La Fetești poți plăti online sau prin SMS, la Giurgiu trebuie să ai mărunțiș la tine

În mod bizar, pe site-ul CNAIR ți se permite să plătești online taxa de pod de la Fetești – Cernavodă, însă pentru acest lucru trebuie să-ți dai CNP-ul, seria mașinii, numărul de telefon, adresa și emailul. Am vorbit deja despre acest aspect în articolul de AICI, iar prin comparație ne fac de râs vecinii bulgari.

Alternativa plății online a taxei de pod la Fetești este plata prin SMS, iar prin această metodă nu-ți dai toate datele personale posibile. Ai plătit, nu mai oprești, aceasta este regula de aur prin care se evită congestionarea traficului în zonă.

La ce ai mai plătit 1,5 milioane euro

Așadar, CNAIR se laudă cu digitalizarea sistemului, însă nu îți permite în 2022 să plătești online o taxă de pod, iar acest fapt lucrează împotriva românilor. Dacă ești mai calculat de fel și vrei să plătești totul înainte să te urci în mașină și să pleci, statul român nu-ți oferă această posibilitate la Giurgiu. Și mai frustrant este faptul că poți plăti prin SMS taxa de pe Autostrada Soarelui!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel