1,1 milioane de lei, despăgubirile pe care trebuie să le plătescă cei doi adolescenți care au provocat incendiul de la Iulius Mall Cluj

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Ce pedepse au primit cei doi adolescenți care au incendiat depozitul unui supermarket din incinta Iulius Mall Cluj-Napoca. Cei doi, în solidar cu mamele lor, au de plătit peste 1,1 milioane de lei despăgubiri.

Cei doi adolescenți care au provocat incendiul de la depozitul unui supermarket din incinta Iulius Mall, în luna decembrie 2023, au de plătit despăgubiri de peste 1,1 milioane de lei, fiind condamnați și la măsuri educative, a decis Judecătoria Cluj-Napoca.

Adolescenții, care au s-au aflat în arest la domiciliu până pe 1 martie, au de  plătit această despăgubire în solidar cu mamele lor, iar decizia judecătorilor nu este defnitivă, fiind atacabilă cu apel.

Astfel, Judecătoria Cluj-Napoca a decis în cazul celor doi adolescenți vinovați de producerea incendiului din 9 decembrie, condamnarea la măsură eductivă a asistării zilnice pentru 6 luni, urmarea unui curs de formare profesională și interdicția de comunica unul cu celălalt.

”Îi obligă pe inculpați la un curs de pregătire ori formare profesională, să nu comunice cu inculpatul NFT și cu NRL în nicio modalitate, direct, indirect - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta. (...)

În baza art 397 Cod de procedură penală, art 25 Cod de procedură penală, art 1349 Cod civil, art 1372 Cod civil, art 1382 Cod civil, obligă pe inculpați în solidar între ei, precum și pe inculpatulNL în solidar cu partea responsabilă civilmente, mama ARG și pe inculpatul NFT în solidar cu partea responsabilă civilmente, mama JV, la despăgubiri civile: - de 1.136.737 lei către partea civilă Auchan SA și respinge ca neîntemeiate celelalte pretenții civile formulate în cauză de către partea civilă Auchan SA, Lele Fivia Alexandra și Iulius Mall Cluj SRL. (...) Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată prin punerea la dispoziție a soluției, prin mijlocirea grefei instanței, azi, 01.03.2024”, se arată în decizia instanței.

Cum a fost provocat incendiul

”La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 18.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la depozitul unui supermarket, din cadrul unui centru comercial situat în Cluj-Napoca, ar fi izbucnit un incendiu.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit pentru lichidarea incendiului, stabilind, din primele verificări, că acesta ar fi fost provocat. 

Astfel, polițiștii au demarat de îndată cercetări, iar probatoriul administrat până în acest moment, a condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat de un grup de 3 tineri, care ar fi aruncat un obiect pirotehnic de mici dimensiuni în zona depozitului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor bănuite și tragerea la răspundere a acestora”, a transmis IPJ Cluj, după incendiul de la Iulius Mall.

Citește și: Doi minori, de peste 16 ani, arestați la domiciliu pentru incendiul provocat la Iulius Mall din Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel