TVA scade din iunie 2015 - Anunțul făcut de Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Guvernul intenţionează să decidă în aprilie reducerea, începând cu luna iunie, a taxei pe valoarea adăugată. Urmează ca Executivul să stabilească dacă va fi diminuată cota standard de TVA, de la 24% la 20%, sau TVA la produse alimentare de bază, de la 24% la 9%.

Iniţial, Victor Ponta a afirmat că "99% putem reduce TVA din aprilie", precizând că mai trebuie purtate ultime negocieri cu instituţiile financiare internaţionale, scrie Mediafax.

Ulterior, la solicitările presei pentru a clarifica, premierul a explicat că în aprilie va fi luată decizia pentru ca TVA să fie redusă mai devreme cu şase luni faţă de termenul stabilit iniţial, de 1 ianuarie 2016.

Proiectul Codului Fiscal prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20%, începând cu 2016, şi la 18%, începând cu 2018.

În acelaşi timp, lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea şi altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii, relevă proiectul actualizat de Cod Fiscal.

Vezi și: O țară europeană se îndreaptă inevitabil spre faliment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel