Seism în PNL! Liberalii renunță la mai multe nume grele pentru alegeri

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, că îşi doreşte ca în criteriile de selecţie a candidaţilor liberali pentru alegerile din 2016 să fie inclus şi cel privind urmărirea penală pentru fapte de corupţie.

'Miercuri vom avea întâlnirea de decodificare. Elaborarea deciziei va fi luată la 11 decembrie. Din februarie am introdus nişte criterii de integritate. Astăzi am introdus nişte criterii de selecţie, dincolo de integritate. Se ia în discuţie traseismul politic. Eu am alergie la traseism politic. Va fi o discuţie pe care în detaliu o vom finaliza miercuri. O să adăugăm - asta este dorinţa mea - la criteriile de selecţie şi partea de urmărire penală pentru fapte de corupţie. Adică, dacă ai un candidat împotriva căruia s-a început urmărirea penală, acela nu mai poate fi candidatul PNL. Nu sunt atât de multe cazuri, dar, da (n.r. - avem membri PNL în această situaţie). Vrem să avem un profil corect la alegeri. Îmi asum să pierd anumiţi candidaţi, chiar dacă ei ar câştiga alegerile în acele localităţi, dar vom câştiga la capitolul încredere. Un criteriu mai dur nu va mulţumi niciodată pe toată lumea. Obligaţia mea este să fac acest partid să fie preferat de electoratul din România', a afirmat Gorghiu, la Digi24.

Ea a punctat că un alt criteriu este acela 'antinepotism'.

[citeste si]

În privinţa candidaţilor la alegerile locale din Bucureşti, Alina Gorghiu a punctat că liberalii sunt pe primul loc în preferinţele bucureştenilor.

'Dar nehotărâţii sunt destul de mulţi, aşa că va trebui să facem o analiză atentă la alegerea candidatului, pentru că el va trebui să colecteze nehotărâţii', a precizat liderul PNL.

Întrebată dacă exclude intrarea într-o cursă electorală pentru Primăria Capitalei, ea a spus că nu a vizat să îşi construiască un profil de candidat pentru o funcţie în administraţie.

'Este foarte puţin probabil. Dar niciodată să nu spui niciodată în politică. Avem alte candidaturi înscrise, care, dacă nu vor confirma că sunt potrivite, evident că vom încerca să le îmbunătăţim. Dar sper să punem aceste lucruri pe făgaşul normal în timp scurt', a mai adăugat copreşedintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel