Ioana Lupea îl critică pe Băsescu, Cristoiu sare la gâtul ei. Tensiuni între jurnaliștii apropiați ai președintelui

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. De când a pornit scandalul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, jurnaliștii considerați apropiați de zona prezidențială s-au împărțit în două tabere.

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Înainte de prima conferință de presă a lui Traian Băsescu, pe tema scandalului în care este implicat fratele său, mai mulți jurnaliști considerați apropiați de zona prezidențială au avut reacții dure, așteptând cu interes declarațiile președintelui.

După ce Traian Băsescu a spus că alege ”consolidarea justiției” și a dat undă verde autorităților să-l aresteze pe fratele său, cei mai mulți jurnaliști au revenit la sentimente mai bune față de șeful statului și l-au lăudat pentru că s-a făcut ”frate cu justiția” ( cuvinte scrise de Robert Turcescu).

VEZI ȘI: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Tapalagă, Turcescu și Sorina Matei, reacții dure

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Însă nu toți jurnaliștii apropiați președintelui au fost impresionați de cuvintele acestuia. Ioana Lupea a scris că ”Parchetul General şi DNA trebuie să răspundă de ce procurorii nu au investigat afirmaţiile lui BERCEA MONDIAL privitoare la MIRCEA BĂSESCU (explicaţiile trebuie să vină de la Daniel Morar, şeful de atunci al anticorupţiei!), de ce procurorul Eugen Iacobescu a fost prigonit pentru că le-a făcut publice, iar Mircea Băsescu protejat până în ultimele luni din preşedinţia lui Traian Băsescu. Adică apusul puterii instituţionale a şefului statului: ce straniu şi ce coincidenţă!”.

Textul acesteia l-a supărat pe Ion Cristoiu, care, în ultimul său editorial din Evenimentul zilei, a vorbit de "lepădarea" de Traian Băsescu a celor care odinioară îl susţineau și care acum, când Băsescu "nu mai e mare şi tare", îi întorc spatele.

VEZI ȘI: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Sorina Matei și Turcescu, în delir. Radu Moraru: A făcut un mare bine

"Spre deosebire de colivăresele lui Traian Băsescu, cele care-l lustruiau cînd era mare şi tare, (a se vedea numita Ioana Lupea, parvenită la TVR pe vremea atotputernicie cotroceniste, care cere azi nici mai mult nici mai puțin decît anchetarea penală a lui Traian Băsescu!), eu nu mă lepăd de Traian Băsescu acum cînd viaţa l-a pus pe coji de nucă, nu de dragul lui Traian Băsescu încerc să pipăi ce se ascunde dincolo de scandalul Mircea Băsescu", scrie Cristoiu, în comentariul său.

Andreea Pora îi ia la pachet pe Băsescu și Udrea

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Același site remarcă schimbarea de atitudine a unei alte “băsiste foarte vocale până de curând- Andreea Pora” . Într-un articol din revista “22″, Pora foloseşte prilejul pentru a-i mai da o lovitură Elenei Udrea, cea împotriva căreia pare că duce de ceva vreme un război personal, dar nu uită să-l pună la zid şi pe Traian Băsescu, pe motiv de “slăbiciune de caracter”, scrie reportervirtual.ro.

“Președintele a fost înfrânt nu de servicii și de propria impotență, ca Emil Constatinescu, nici de dușmanii tradiționali și puternici care l-au urât de moarte pentru reformele pe care a încercat să le impună, nici de justiție, așa cum se tot vehiculează, și nici măcar de temperamentul care l-a împins la unele gesturi și declarații necugetate, ci de slăbiciunea de caracter față persoane apropiate lui – Udrea și fratele -, precum și de apetitul pentru amestecul în coteriile de partid cu miză mică”, trage Pora concluzia.

VEZI ȘI: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Mazăre cere suspendarea lui Kovesi

MIRCEA BĂSESCU este acuzat că a primit bani de la clanul lui SANDU ANGHEL, zis și BERCEA MONDIAL, pentru al scoate pe cel din urmă din închisoare. În înregistrările apărute în presă, apare și numele lui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel