ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Tapalagă, Turcescu și Sorina Matei, reacții dure

Jurnaliștii Dan Tapalagă, Robert Turcescu și Sorina Matei au reacționat categoric după ce Antena 3 a difuzat înregistrări cu Mircea Băsescu în care vorbea cu Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel.

Dan Tapalagă: ”Se prefigurează un final de mandat dezastruos pentru șeful statului"

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. „Numai zece la suta sa fie adevarat din imaginile prezentate in aceasta seara si Mircea Basescu, fratele presedintelui, ar trebui pus rapid sub acuzare pentru trafic de influenta. DNA-ul sa-si faca si in acest caz datoria pana la capat, fara dubla masura sau alte precautii inutile. Nu are nici cea mai mica importanta despre cine discutam aici. Imaginile sunt destul de clare: Mircea Basescu vorbeste explicit despre interventii in justitie in favoarea unor infractori, promite solutii favorabile, descrie foarte plastic cum a ajuns la el un maldar de bani. Nu poate fi tratat diferit de altii care au facut la fel. Ma indoiesc ca traficul de influenta a avut efect asa cum se lauda. Omul pentru care fratele presedintelui spune ca a luat 250.000 de euro a ramas in puscarie. Dar infractiunea de trafic s-a comis, daca lucrurile stau asa cum rezulta destul de clar din inregistrari. Dialogurile sunt fara echivoc. Despre implicatiile acestui caz asupra lui Traian Basescu, ceva mai incolo. Ne trebuie detalii suplimentare, pozitii oficiale, sa vedem cum se misca institutiile. In orice caz, se prefigureaza, din pacate, un final de mandat dezastruos pentru seful statului".

VEZI ȘI: Mircea Băsescu: Am vorbit cu fratele meu. E supărat 

Robert Turcescu, realizator B1 TV: „Președintele trebuie să comunice și să explice"

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. „Game over... (...) Doar o defilare cu Mircea Basescu pe la DNA in urmatoarele zile mai poate atenua efectul devastator de imagine si de credibilitate produs Presedintelui dupa difuzarea filmelor de la Antena 3.In fapt, Bercea e la mititica, fiu-sau se vede clar ca e instruit sa smulga de la Mircea Basescu afirmatii compromitatoare despre Seful Statului, poate e vorba doar de o escrocherie clasica intre doi interlopi, dar...
Aici intervine un mare DAR: prea putini se vor gindi sa stea strimb si sa judece drept, prea putini vor fi si cei dispusi sa-si ia macar timp de gindire. Diseara e un nou talk-show, gloata trebuie hranita. E flaminda sa-si dea cu presupusul, e lihnita sa traga concluzii, abia asteapta sa acuze. Ciuvica saliveaza, Gadea icneste sentinte, Abraham pozeaza unsuros in avocatul increzator si profesionist. Gata, masa e pusa, luati o portie serioasa de manipulare si rigiiti voiosi la finalul festinului care v-a hranit pofta de razbunare!
E an electoral, Traian Basescu stie ce inseamna loviturile de acest gen. In 2009 am vazut de la doar citiva metri distanta cum explodeaza o bomba de tonajul asta, faza Geoana-Vantu din finala prezidentiala.
Presedintele trebuie sa comunice si sa explice. Trebuie sa-si formuleze foarte clar punctul de vedere. Sa nege cu argumente, sa fie convingator si prompt. Altfel e degeaba.

Sint convins ca o va face. Ca va avea un punct de vedere. Ceea ce nimeni nu stie acum este daca Presedintele mai are sau nu mai are un frate".

VEZI ȘI: Radu Tudor: Politicienii care nu îi cer demisia, complici

Sorina Matei, realizator B1 TV: „Poți să te aperi de propriul frate?"

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. „Nu știu câți realizează, dar ce s-a întâmplat în seara asta este absolut devastator. Din multe puncte de vedere (...) 9 Septembrie 2006. Imi aduc aminte perfect. Eram la Școala de Vară a TSD și președintele a spus asta. Câtă dreptate avea. "Nu pune mana pe bani! Doar de la mama, tata, sora! Nu puneti mana pe bani daca vine cineva si spune: Uite, iti dau un milion pentru campanie, trimite-l la trezorier! In acest mod, la talk-show nu va putea nimeni sa te sune sa spuna: Uite, ti-am dat bani in campanie, cum ramane cu aranjamentul despre manaria aia?" Dar până la urmă cum poți să te aperi de propriul frate?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel