Ana Iorga Mihail, de la Digi24, a fost concediată din cauza unui mesaj postat pe Facebook

Cazul lui Cristi Citre de la Digi24 nu este singular, el nefiind unicul jurnalist care a fost concediat din cauza unui mesaj postat pe Facebook. În urmă cu o lună, Ana Iorga Mihail a fost concediată dintr-un motiv cel puțin bizar. Jurnalista l-a luat peste picior pe Radu Paraschivescu și a fost somată să şteargă postarea, iar pentru că a refuzat, a plecat. Despre acest subiect, Ana Iorga Mihail a făcut mai multe dezvăluiri în exclusivitate pentru DC News.

VEZI ȘI: Vlad Nistor, dezvăluiri în exclusivitate. "Au existat tentative de..."

"Digi24 a încercat să-şi contruiască o imagine de televiziune de ştiri „altfel". M-am bucurat să lucrez acolo, am mărturisit asta de nenumărate ori. Am făcut relatări live, interviuri, ştiri sociale şi reportaje despre istoria şi identitatea noastră, despre patrimoniul ameninţat, despre reperele spirituale sau despre victimele regimului comunist din România. Din păcate, dincolo de imaginea aparent neutră şi în ciuda competenţei şi a valorii multora dintre angajaţii postului de ştiri, în Digi24 par să se fi cuibărit interese obscure care nu se pot legitima decât prin frică, minciună şi cenzură.

Cristi Citre a fost concediat, marţi, de la Digi24 pentru o postare pe Facebook. Eu am fost concediată recent, din acelaşi motiv. La Digi24, cenzura nu mai e un accident, ci devine o nefericită tradiţie. După ce, timp de mai bine de un an, pregătisem proiectul unei emisiuni despre cuvinte şi exprimare, ca lingvist şi reporter Digi24, conducerea postului a preferat să încredinţeze această emisiune domnului Radu Paraschivescu, care e departe de a avea competenţe în domeniul lingvisticii.

Cu siguranţă, conducerea unui post de televiziune are tot dreptul să aleagă persoana cea mai competentă şi cea mai fermecătoare pentru a realiza şi a prezenta o anumită emisiune. Numai că prima ediţie a emisiunii realizate şi prezentate de domnul Radu Paraschivescu, scriitor şi jurnalist sportiv, a defilat cu o gravă greşeală de limbă (o sintagmă era explicată verbal într-un fel, dar exemplificată grafic prin contrariul ei; mai simplu spus, pe ecran trona varianta greşită, în timp ce varianta corectă era tăiată). M-am amuzat de asta pe Facebook. Ironic, dar deloc insultător. Postarea mea era scrisă în termeni fotbalistici, după profilul realizatorului. Pentru spiritele feciorelnice ale conducerii Digi24, postarea trebuie să fi părut duşmănoasă şi reacţionară: „Radu Paraschivescu faultează limba română. Corect este „în ceea ce priveşte". Hai că e simplu, hai că se poate. Să dăm totul pe teren! ☺ Deocamdată, cartonaş roşu - ☺ simţindu-se amuzată". Urmarea: câteva zile de presiuni din partea conducerii Digi24, pentru a şterge de pe „peretele" meu Facebook postarea. Am refuzat să o retrag şi am fost concediată.

Dacă bunicul şi tatăl meu au avut curajul de a rezista în faţa presiunilor Securităţii comuniste, eu ar fi trebuit să accept ipocrizia şi cenzura, la un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, doar pentru a nu-mi pierde slujba? Mi s-ar fi părut corect să fi fost concediată pentru bâlbe, reportaje slabe sau prezenţă şleampătă. Nu a fost cazul. Se pare însă că la Digi24 nu contează talentul, competenţa, loialitatea, munca susţinută şi bunul-simţ. Dar se pune mare preţ pe obedienţă şi se sancţionează delictul de opinie", a spus Ana Iorga în exclusivitate pentru DC News.

VEZI ȘI: Cristian Citre, concediat de la Digi24. Victor Ponta i-a dat sms jurnalistului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel