Zvonurile potrivit cărora în China a avut loc o lovitură de stat militară și Xi Jinping a fost arestat nu se confirmă

Se infirmă zvourile potrivit cărora în Republica Populară Chineză ar fi avut loc o lovitură de stat militară.

Preşedintele chinez Xi Jinping a ajuns sâmbătă în centrul atenţiei pe Twitter după relatări nefondate că el s-ar afla în arest la domiciliu în timp ce în China ar fi în desfăşurare o lovitură de stat militară, relatează publicaţia Newsweek.

Xi şi hashtagul #ChinaCoup domină reţeaua de socializare după ce zeci de mii de utilizatori au răspândit zvonuri neconfirmate despre arestarea preşedintelui şi înlăturarea sa de la putere de către Armata de Eliberare a Poporului chinez.

Această speculaţie, care nu a fost luată în discuţie de nicio sursă de încredere, vine în timp ce mai multe curse aeriene care urmau să decoleze din capitala Beijing au fost anulate şi alte relatări neverificate vorbesc despre trenuri şi curse de autocar care de asemenea urmau să plece din Beijing anulate la rândul lor.

O înregistrare video de asemenea intens distribuită pe Twitter şi cu autenticitate neconfirmată susţine că arată o coloană de 80 de vehicule militare ce s-ar îndrepta spre Beijing.

Zvonurile au fost amplificate şi de un politician indian, Subramanian Swamy, care le-a distribuit celor circa 10 milioane de urmăritori ai săi pe Twitter.

Autorităţile de la Beijing au refuzat până în prezent orice comentariu pe acest subiect. În schimb, Drew Thompson, un fost responsabil american pentru China, Taiwan şi Mongolia în Departamentul Apărării al SUA, a descris aceste zvonuri drept o minciună totală.

Xi Jinping ar urma să fie reconfirmat la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC), în cadrul Congresului partidului ce va avea loc pe 16 octombrie, scrie Agerpres.

Ministerul de Externe al Chinei publică mai multe mesaje pentru SUA, în contextul unor zvonuri că la Beijing ar avea loc o lovitură de stat. Taiwanul e comparat cu Insulele Hawaii

Sâmbătă de dimineață, activista și opozanta Jennifer Zeng a sugerat arestarea președintelui Xi Jinping de către Armata de Eliberare a Poporului. Informația a fost preluată masiv pe rețelele de socializare.

În acest context, în ultimele două ore, pe pagina de Facebook a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing au fost publicate mai multe mesaje, aproximativ 20, cu referire la cooperarea cu Statele Unite ale Americii și reunificarea pașnică a Republicii Populare Chineze cu Taiwanul.

„Am lucrat întotdeauna cu cea mai mare sinceritate și efort pentru a urmări reunificarea pașnică. Nu vom tolera niciodată nicio activitate care vizează secesiunea. Ne rezervăm opțiunea de a lua toate măsurile necesare.

Această poziție este concepută pentru a preveni acțiunile care încalcă Legea Anti-Secesiune; nu îi vizează în niciun caz pe compatrioții chinezi din Taiwan (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel