Zvonuri alarmiste înainte de Ziua Ungariei. Guvernul le dezminte

Manifestațiile de pe teritoriul României prilejuite de Ziua Națională a maghiarilor vor fi controlate exclusiv de către Jandarmerie, a declarat pentru DC News ministrul Apărării, Mircea Dușa, dezmințind astfel zvonurile conform cărora personal al Ministerului Apărării ar urma să primească astfel de sarcini pe fondul recentelor tensiuni create de extremiștii unguri.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este una dintre cele trei săbători naționale ale Ungariei, care comemorează Revoluția din 1848 - 1849. În fiecare an, la 15 martie, etnicii maghiari din România organizează ceremonii de depunere de coroane, slujbe religioase și discursuri în amintirea pașoptiștilor.

Recentele evenimente de la Târgu Mureș, alegerile parlamentare din Ungaria și alegerile europarlamentare creează premizele unor manifestații lipsite de calmul anilor trecuți.

În acest context au început să circule diverse informații, unele dintre ele vorbind despre o decizie a Ministerului Apărării de a ajuta Jandarmeria să prevină sau să stopeze mișcările radicale.

"Ministerul Apărării Naționale nu are astfel de atribuții, acestea revin Jandarmeriei", a dezmințit ferm ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel