Zuckerman, ambasador SUA. Chirieac: Fără ei am avea mari probleme

Adrian Zuckerman este propunerea pentru noul ambasador al SUA în România. Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat cum vede situaţia României în raport cu SUA.

"Cred că relaţiile dintre România şi SUA au nevoie şi de componenta economică foarte solidă. Relaţiile militare şi de intelligence sunt la cel mai ridicat nivel din istorie şi nu e vorba doar despre istoria bilaterală româno-americană.... Practic, în Europa, cred că SUA au asemenea relaţii cu destul de puţine state. Este nevoie şi de componenta economică şi de reînnodarea dialogului general între diplomaţi, inclusiv ambasadorul, şi societatea civilă din România. Este absolut necesar pentru că sunt nuanţe în societatea românească ce pot face diferenţa între nişte relaţii excepţionale, reciproc avantajoase, şi nişte relaţii care sunt bune, uneori chiar foarte bune, dar care pot lăsa în urmă foarte multe fisuri greu de închis", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Rămân multe fisuri odată cu plecarea lui Hans Klemm?

"Eu cred că ar putea fi considerate astfel.... Principalele fisuri ţin de faptul că nu a existat un dialog, în opinia mea, suficient de consistent între diplomaţi, între partea americană şi societatea civilă din România. Atenţie, în condiţia în care societatea civilă din România, noi cu toţii suntem în continuare naţiunea din Europa cu cel mai înalt grad de credibilitate pentru partenerul american. Noi toţi ni-i dorim pe americani aici. Ştim din gena că fără ei am avea mari probleme cu existenţa noastră ca stat", a adăugat analistul politic.

Vezi și: Zuckerman, audiat în Senat: România trebuie să continue lupta anticorupție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel