Zuckerman, ambasador SUA în România, audiat: Să continue lupta anticorupție! Dacă aș fi ales...

Adrian Zuckerman, audiat în Senatul SUA
Adrian Zuckerman, audiat în Senatul SUA

Adrian Zuckerman a fost audiat, astăzi, în Senat, fiind propunerea pentru noul ambasador SUA în România. Ce a susținut în timpul discursului său.

"România trebuie să continue lupta împotriva corupției, să creeze un climat de afaceri mai favorabil investițiilor, să investească în infrastructură, sănătate, educația și consolidarea administrației publice. Investitorii doresc o relație cu factorii de decizie români bazată pe încredere reciprocă. Ei caută un climat care să le permite afacerilor lor să contribuie la creșterea economică susținută a României, să creeze locuri de muncă, să aibă profituri și să-și dezvolte întreprinderile.

Dacă aș fi ales, aș oferi un sprijin continuu eforturilor anti-corupție remarcabile ale României. Combaterea corupției și susținerea independenței judiciare sunt vitale. Trebuie depuse multe eforturi pentru a încuraja și sprijini instituțiile democratice. Pericolele legate de Rusia, care încearcă să destabilizeze democrațiile din Europa, din interior și din exterior, sunt substanțiale și nu pot fi subestimate. Sunt încrezător că, împreună cu ajutorul proactiv al conducerii, asistenței și prieteniei americane, România va răspunde acestor provocări și va prospera.

Dacă sunt ales, mă angajez să-mi folosesc toată energia pentru a avansa interesele țării noastre în România. Voi folosi toată experiența și cunoștințele mele pentru a aborda problemele și vulnerabilitățile cu care România se confruntă. Aștept cu nerăbdare să aduc valorile americane în România", a spus Adrian Zuckerman.

Acesta şi-a a amintit și de rezervele de petrol şi gaze naturale descoperite în Marea Neagră. Zuckerman subliniază contribuţia României în cadrul NATO şi parteneriatul strategic cu SUA, notând inclusiv eforturile ei de a-şi îndeplini angajamentul financiar faţă de NATO. La capitolul economic a evocat creşterea economică din România, sporirea relaţiilor comerciale şi de investiţii cu SUA şi prezenţa a circa 500 de companii americane în România, el notând de asemenea că în urma explorărilor recente din Marea Neagră s-au descoperit rezerve offshore substanţiale de petrol şi gaze naturale, care au potenţialul de a consolida securitatea energetică a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel