Zona Păltiniş-Cindrel, reabilitată cu 124 milioane de euro

statiunea-Paltinis1
statiunea-Paltinis1

Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Sibiu vor aproba, în şedinţele de săptămâna aceasta, planul de amenajare turistică a Zonei Păltiniş - Cindrel, ce propune investiţii totale de 124 milioane euro, informează Rondul de Sibiu.

Autor: Adrian Stroescu

Ocolit de investitori, deşi este cea mai veche staţiune din ţară, Păltinişul a intrat pe lista de priorităţi a administraţiei locale, planul de investiţie fiind de 124 milioane euro. Pentru realizarea acestuia, s-a înfiinţat, în 2011, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Păltiniş-Cindrel, din care fac parte Sibiul, Poplaca şi Consiliul Judeţean.

Potrivit planului supus aprobării de Consiliul local şi cel judeţean, investiţiile vor fi realizate în mai multe etape. Potrivit acestuia, „locomotiva" acţiunilor este domeniul schiabil al staţiunii. La nivel naţional, dintr-un total de 150 pârtii amenajate, 90 sunt omologate, cele mai mutle fiind în Braşov, Prahova şi Harghita. Planul prevede ca de la 1,6 kilometri de pârtii, cât sunt acum, să se ajungă la 50 kilometri. Comparativ, Poiana Braşov oferă 15 kilometri şi sunt în curs de amenajare alţi 20 kilometri. Domeniul schiabil va fi structurat pe cinci instalaţii majore, din care vor fi realizate în primă etapă trei, şi alte instalaţii complementare.

Prioritar, potrivit planului, este şi telescaunul debraiabil cu şase locuri. Instalaţia de zăpadă artificială este prevăzută să acopere 50 la sută din suprafeţele pârtiilor. Planul prevede şi amenajarea de pârtii pentru schi nordic, în afara domeniului de schi. Pentru perioada verii, vor fi instalate două tiroliene, o pârtie de săniuş tip tubing şi câteva puncte panoramice.

Dacă planul total este estimat la 124 milioane euro, prima fază de investiţii va costa 44 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel