”ZOE PETRE ne-a marcat existența”. Informații despre omul Zoe Petre

zoe petre
zoe petre

”Fundaţia Română pentru Democraţie” a transmis un mesaj despre moartea lui Zoe Petre. 

”Despre rolul pe care l-a avut Zoe Petre în istoria recentă a României pot depune mărturie oamenii politici care au cunoscut-o în perioada administrației Constantinescu, în calitatea pe care a avut-o atunci, de consilier prezidențial pentru politică internă și externă al președintelui României, dar și în anii precedenți, când a fost cel mai apropiat colaborator al președintelui CDR, Emil Constantinescu, și membru fondator al Solidarității Universitare și al Alianței Civice. Despre rolul pe care l-a avut prof. Zoe Petre în istoriografia românească a ultimelor decenii pot depune mărturie colegii și generațiile de studenți pe care i-a îndrumat la Universitatea din București.

În memoria noastră va rămâne întotdeauna OMUL Zoe Petre, membru fondator și vicepreședinte al Fundaţiei Române pentru Democraţie.

Mereu cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă bună pentru fiecare, se purta fără pic de emfază, chiar dacă inteligența și anvergura ei profesională și culturală ar fi fost argumente firești pentru trasarea unor linii de demarcație. Zoe Petre va rămâne întotdeauna o persoană dragă, care ne-a marcat existența. Să o cunoaștem, să lucrăm alături de ea, a fost o onoare și un privilegiu. A fost și va rămâne mereu, pentru toți cei care au cunoscut-o, o personalitate uriașă şi fascinantă. Înmormântarea va avea loc luni, 4 septembrie, ora 13.00, la Cimitirul Bellu.” transmite ”Fundaţia Română pentru Democraţie”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel