Zoe Petre a murit. Chirieac: Ne părăseşte o personalitate marcantă a României

Zoe Petre, fost consilier prezidenţial, a murit vineri dimineaţă. Analistul Bogdan Chirieac a spus că ne părăseşte o personalitate marcantă a României.

„A marcat ultimul deceniu al secolului trecut, alături de preşedintele Emil Constantinescu. A fost o perioadă de maximă democraţie, de deschidere a porţilor Occidentului în ţara noastră, de reforme profunde, de începere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. A pregătit, fără îndoială, marile realizări care au urmat în perioada 2000-2004. Ne părăseşte o personalitate marcantă din România", a spus, într-o intervenţie telefonică la România TV, Bogdan Chirieac.

„România este într-o groapă de potenţial înspăimântătoare din punctul de vedere al democraţiei şi al respectării drepturilor omului. România este un stat sfâşiat, în acest moment, de problemele externe, incapabil să facă faţă ameninţărilor globale. Dispariţia doamnei profesor Zoe Petre ne arată, cu atât mai mult, în acest moment istoric, unde ne aflăm", a mai spus analistul politic.

Amintim că, la data de 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de politică internă şi externă al preşedintelui Emil Constantinescu şi coordonator al Departamentului de Politici Publice al Preşedinţiei României. A îndeplinit această funcţie până la data de 21 decembrie 2000.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel