EXCLUSIV  ZIUA Z la CCR cu coronavirusul. Zegrean: Aici este problema! E ceva ATIPIC!

Curtea Constituțională a României (CCR) va dezbate pe 25 iunie 53 de excepții de neconstituționalitate ale unor legi, se arată pe site-ul oficial al Curții.

Dintre aceste excepții de neconstituționalitate, unele au fost ridicate de Avocatul Poporului, Renate Weber, și privesc starea de alertă, amenzile date în această perioadă și carantina instituționalizată a persoanelor reîntoarse din țările considerate cu risc epidemiologic.

Dispozițiile care vor fi dezbătute în cadrul ședinței de mâine sunt: „- art.4 alin.(3) si (4), art.65 lit.s), s), art.66 lit.a), b) si c) si art.67 alin.(2) lit.b) din Legea nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

- art.25 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si ale art.8 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantine”.

Punctul de vedere al fostului președinte CCR

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a oferit un pronostic pentru dezbaterea de mâine, explicând că se pune problema neconstituționalității articolelor care permit Parlamentului să modifice Hotărâri de Guvern.

Acolo o problemă este că Parlamentul poate să modifice hotărârile guvernului, fapt ce încalcă principiul separării puterilor în stat. Parlamentul nu poate să modifice hotărârile guvernului, este ceva atipic”, a explicat expertul juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel