Ziua rotativei guvernamentale. Ciolacu, total de acord cu Ciucă

foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au căzut de acord cu privire la rotativa guvernamentală. 

Astfel, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că este de acord cu Nicolae Ciucă referitor la data rotaţiei premierilor şi că 25 mai, ziua Înălţării şi Ziua Eroilor, trebuie respectată la adevărata sa valoare. 

"În acest moment, în interiorul PSD există o decizie ca eu să fiu desemnat pentru funcţia de premier (la rotaţia premierilor - n.r.). Categoric că înainte de rotaţie o să mai vin o dată în fata colegilor şi o să hotărâm din nou acest lucru. (...) Constituţional, preşedintele Klaus Iohannis desemnează prim-ministrul la propunerea unei majorităţi. Există această majoritate. Nu am temeri că domnul Nicolae Ciucă îşi va da demisia atunci, este exclus. (...) Sunt total de acord cu domnul prim-ministru că nu trebuie făcută rotaţia în ziua de Înălţare. Dânsul este militar, eu sunt copil de militar şi cred că trebuie respectată ziua de 25 mai la adevărata sa valoare", a spus Marcel Ciolacu la România TV, conform Agerpres. 

El a adăugat că nu îi place să rămână "într-un cerc îngust şi strict" în privinţa datei rotaţiei premierilor.

”Rotaţia va avea loc, domnul prim-ministru îşi va da demisia la timpul convenit de către mine şi domnia sa. Avem paşii şi avem tot stabilit, cum se va întâmpla. Lucrurile vor fi mai uşoare, mai simple şi mai normale decât ne închipuim acum. Ce este important este ca împreună, membrii coaliţiei, să avem programul de guvernare finalizat până atunci. Se pleacă de la actualul program de guvernare, unde fiecare dintre cei implicaţi o să vrem să venim cu lucruri noi, fiindcă totuşi societatea, mai ales în aceste vremuri, este într-o anumită dinamică şi există şi alte priorităţi decât au fost acum un an şi jumătate. O să le discutăm în interiorul coaliţiei”, a mai menţionat Marcel Ciolacu.

Ce a anunțat Nicolae Ciucă 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre rotativa guvernamentală care ar urma să aibă loc în luna mai.

"Este o chestiune de responsabilitate a noastră, a tuturor. Aici nu este vorba de Ciucă, de Marcel Ciolacu, nu este vorba nici de PSD, nici de PNL. Aici este vorba de România, este vorba de Guvernul României. Nu putem să ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea ţării. Oamenii ne spun "rămâneţi în stabilitate, nu vă certaţi, ţineţi-ne uniţi!". S-au săturat de scandaluri şi de incertitudine. Am avut un acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început. Tot la fel se va petrece în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea. Schimbarea se va produce...

Toată lumea vorbeşte de 25 mai. Pe 25 mai este Ziua Înălţării şi Ziua Eroilor. Nu trebuie ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic. Atunci, aşa cum am primit mandatul de la domnul preşedinte, la momentul oportun voi depune mandatul şi vom proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare", a spus Nicolae Ciucă, la Antena 3 CNN.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel