Ziua Recunoștinței. Peste 3,5 milioane de oameni așteptați la parada de Thanksgiving

Peste 3,5 milioane de persoane vor asista joi la New York la celebra paradă de Thanksgiving, organizată sub protecția unui dispozitiv de securitate impresionant, la aproape o lună după atentatul din Manhattan care a făcut opt victime, informează AFP.

Din 1924, această paradă marchează debutul sărbătorilor de sfârșit de an din Statele Unite. În ciuda unor temperaturi foarte scăzute, peste 3,5 milioane de persoane sunt așteptate pe traseul defilării pe parcursul întregii zile de joi, potrivit presei americane, pentru a-i aplauda pe cei peste 8.000 de participanți veniți din toate țările, fanfare, dansatori, clovni, care alegorice și faimoasele baloane uriașe.

Poliția din New York (NYPD) a desfășurat un impresionant dispozitiv de securitate de-a lungul traseului, din care fac parte polițiști echipați cu detectoare portabile de radiații, lunetiști de elită pe acoperișuri și câini antrenați pentru a detecta materialelor explozibile ascunse în mulțime.

Pentru a împiedica un atac cu automobilul, mai multe camioane ale municipalității umplute cu nisip blochează străzile adiacente traseului. Autoritățile din New York se află încă în stare de alertă după un atac comis de șoferul unui camion pe o pistă pentru bicicliști din Manhattan, care a făcut opt morți și 12 răniți pe 31 octombrie, de Halloween. Atacul terorist a fost comis în numele organizației Stat Islamic de un uzbek în vârstă de 29 de ani, stabilit în Statele Unite din 2010. Anul trecut, reprezentanții acestei organizații jihadiste au spus că parada de Thanksgiving reprezintă "o țintă excelentă".

Într-un mesaj publicat pe Twitter, președintele Donald Trump a salutat forțele armate americane staționate în străinătate, despre care a spus că "îi înfruntă pe inamici și apără marele drapel american". Liderul de la Casa Albă a stat de vorbă, recent, cu militari aflați în bazele americane din Afganistan, Irak, Turcia și Kuweit, dar și cu marinarii aflați la bordul crucișătorului US Monterey, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel