Ziua Națională, imagini impresionante de la Parada pentru Centenarul Marii Uniri

1 Decembrie 2018, de Centenarul Marii Uniri, la Arcul de Triumf s-a desfășurat o paradă impresionantă, care  a fost totuși umbrită de acțiunea unui grup de protestatari care au huisuit și s-au întors cu spatele  în momentul în care treceau plutonulk de jandarmi.

Pe sub  Arcul de Triumf au trecut  peste 4.000 de soldaţi ai MApN, MAI, SRI și SPP și Jandarmeriei, dintre care 500 au reprezentat  țările  aliate sau partenere cu România în misiuni de menţinere a păcii.

Parada de la Arcul de Triumf a marcat și câteva premiere: deschiderea a fost făcută de 50 de aeronave, care au survolat mulțimea, și defilarea transportoarelor  blindate Piranha 5 ale României, inclusiv modelel cu turelă cu tun de 30mm, dar și un lansator de rachete Patriot din dotarea forțelor americane. 

La încheierea paradei, înainte ca președintele Klaus Iohannis să plece la aeroport pentru a se deplasa la Alba Iulia, acesta s-a îndreptat către un grup de români, unde a făcut și o baie de mulțime. (Fotogalerie: Crișan Andreescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel