ZIUA NAȚIONALĂ: Concert de muzică clasică oferit de ICR Lisabona

Institutul Cultural Român din Lisabona sărbătoreşte Ziua Naţională a României cu un concert al ansamblului braşovean Capella Coronensis, informează un comunicat al organizatorilor.

'Concertul va avea loc pe data de 2 decembrie, la orele 19,30, în nava romanică a Catedralei Patriarhale a Lisabonei (Se Patriarcal de Lisboa, sediu al cardinalului primat al Portugaliei), loc cu o acustică impresionantă, scenă a marilor ceremonii religioase de Crăciun şi de Paşti, aflată la porţile Alfamei, centrul urban, cultural şi turistic al capitalei lusitane', relatează Agerpres.

Ansamblul Capella Coronensis, format în jurul reputatului muzician Markus Steffen Schlandt, titularul orgii din Biserica Neagră, va oferi publicului portughez piese originale pentru orgă sau transcrise pentru acest instrument şi acompaniament, care se constituie într-un repertoriu solid şi variat, alcătuit astfel încât să celebreze nu doar ţara noastră, ci şi Portugalia şi o Europă atât de încercată în acest an, se arată în comunicat.

Concertul va cuprinde piese precum 'Toccata şi Fuga în Re' de J.S. Bach, 'Batalha de 6 Tom' de Antonio Correa Braga, 'Allegro din sonata în Re minor' de Paul Richter, 'Ciaccona' de Claudio Merula, 'Morgengebet' de George Enescu, 'Adagio' de Richard Kapp, 'Dansuri româneşti' de Bela Bartok, 'Maria Wiegenlied' de Max Reger, 'Colinde româneşti' de Sigismund Toduţă, 'Domnul Sfânt' de Tiberiu Brediceanu, 'Tatăl nostru' de Nicolae Bretan, 'Toccata din suita a 2-a Op.10' de George Enescu şi Variaţiuni pe tema 'In dulci jubilo' de J.S. Bach.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel