Ziua Națională a României. Cum va fi vremea

1 Decembrie vine cu vreme mai caldă decât în mod normal. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. Totuși, în vestul, centrul şi nordul ţării, pe arii relativ extinse va ploua.

În zona montană vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei iar la altitudini mai mari de 1500 m va ninge si vântul va viscoli ninsoarea.

În Maramureş, zona Munţilor Apuseni precum şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale pe creste de peste 80 km/h, dar va avea intensificări şi în restul ţării, cu viteze de peste 50 km/h.

Vreme fără soare în regiunile intracarpatice cu ploi pe arii extinse la şes, cu precipitaţii mixte la munte mai jos de 1500 m altitudine unde sunt si condiţii de polei şi cu ninsoare viscolită de peste 1500 m altitudune. În Maramureş, zona Munţilor Apuseni precum şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Maximele zilei: 12 grade în vest la Timişoara, Arad, Oradea, 10 la Baia Mare si Sibiu, 8 la Cluj Napoca si 7 în Brasov.

[citeste si]

În sud însă soarele este prezent chiar dacă nu tot timpul, numai izolat plouă slab iar maximele sunt: 13 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Ploiesti, 15 la Alexandria si Giurgiu si 12 la Buzau.

Soare dar si înnorări temporare si ploi slabe răzleţe în Dobrogea. Maxime de vreme caldă, 13 grade maxima la Tulcea si 14 la Constanta.

Printre nori şi ploi slabe răzleţe şi trecătoare se arată soarele si in Moldova. Şi aici este cald pentru această dată, maximele sunt in general intre 10 si 12 grade.

În Bucureşti, dimineata vor fi 2...4 grade şi 13-14 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros. Vântul va avea unele intensificări ziua, dar va slăbi în intensitate catre seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel