Ziua Națională a Pădurilor și Ora Pământului. Ce alegi?

Sâmbătă este o zi plină de evenimente importante la nivel global, dar și local. Dacă la Summit-ul de la Roma nu putem participa, Ziua Națională a Pădurilor putem celebra și la fel și Ora Pământului, dacă nu chiar pe ambele.

Pe 25 martie sărbătorim pentru prima dată Ziua Națională a Pădurilor, decretată de Parlamentul României prin Legea nr. 23 din 21 martie 2017.

Rolul și importanța pe care o are pădurea, atât ca factor de mediu dar și ca motor economic - fiind o resursă regenerabilă - vor fi readuse în conștiința opiniei publice cu acest prilej.

Pădurea contribuie la creștere economică, ocuparea forței de muncă, producerea energiei. În același timp, asigură protejarea bazinelor de apă, reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale. Dar cel mai important rol este reprezentat de capacitatea de a atenua efectele negative produse de schimbările climatice.

Cu o suprafață de 6,9 milioane hectare, România are a opta suprafață forestieră din Europa. Activitatea economică generată de pădure reprezintă 3,5% din PIB-ul României, asigurând existența comunităților locale izolate, mai puțin dezvoltate. Cu peste 3 miliarde de euro, este principalul contributor la echilibrarea balanței valutare a României.

Pădurea asigură 300 mii locuri de muncă, la nivelul țării, iar la nivel european asigură existența a 3,4 milioane de oameni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel