Ziua Muncii. Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația din trafic

Miile de turiști plecați în minivacanța de 1 Mai se vor întoarce în această după-amiază spre case.

Peste 40.000 de turişti au petrecut în aceste zile pe litoralul românesc, iar aglomeraţie a fost şi în staţiunile montane, unde sunt înregistraţi 20.000 de turişti.

Poliţiştii anunţă că traficul va fi aglomerat în această după-amiază, când oamenii vor reveni spre case.

Dacă într-o zi obişnuită, distanţa dintre Sinaia şi Azuga se parcurge în maximum 20 de minute, astăzi e de aşteptat ca pe Drumul Naţional 1, în zona staţiunilor montane, să se circule  în coloană până aproape de miezul nopţii.

Rute ocolitoare:

- către Braşov: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;

- către Sinaia: DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia;

- în zona Bran – Moeciu: A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov; DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal, DN73A Predeal – Râşnov, DN73 Râşnov – Bran – Moeciu.

Rute ocolitoare pentru turiștii care se întorc de la mare:

În judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39, între stațiunile de pe litoral, se desfășoară cu dificultate.

Se circulă îngreunat pe segmentul Agigea – Eforie Nord – Eforie Sud – Costinești. La Agigea, capacitatea de circulație este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise.

Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea, conducătorii auto care vin de pe autostrada A4, pot să folosească noul pod. 

Pentru a evita traficul din stațiuni, mai ales cozile formate de la podul de la Agigea până în Eforie sau Costinești, poate fi folosită ruta care trece prin Negru Voda – Topraisar, iar de la Murfatlar se poate intra direct pe Autostrada Soarelui.

În ceea ce privește drumul dinspre mare (pe Autostrada Soarelui), un alt punct în care poate să apară aglomerație în a doua parte a zilei este stația de taxare de la Fetești. Pentru evitarea situațiilor neplăcute cauzate de numărul mare de automobiliști care doresc să plătească taxa respectivă la casele stației, în sistem cash, recomandăm ca plata să se facă prin sistemele electronice.

Taxa se poate plăti și prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Un amănunt important de care automobiliștii trebuie să țină seama îl reprezintă faptul că se poate trece prin stație liber, cu condiția ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel