Ziua Mondială a Vederii, votată de PSD pentru a fi marcată și în Romania

Romania va marca anual, in cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, Ziua Mondiala a Vederii, ca urmare a aprobarii de catre Senat a unei propuneri legislative in acest sens. 

„Prin aprobarea acestei propuneri legislative ne dorim sa atragem atentia asupra cresterii incidentei afectiunilor oculare la nivel mondial. Avem nevoie de campanii de educare si informare a populatiei in acest domeniu, asa cum de altfel prevede Planul Global de Actiune al OMS si al Agentiei Internationale pentru Prevenirii Orbirii. De altfel, peste 80% dintre afectiunile oculare pot fi evitate, fiind usor de prevenit", a declarat senatorul Gabriela Firea, Purtatorul de Cuvant al Grupului PSD din Senat.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Vederii vor putea fi organizate actiuni si evenimente dedicate prevenirii afectiunilor oculare si orbirii, de coordonarea acestora fiind responsabil Ministerul Sanatatii.

[citeste si]

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Prevenirea Orbirii, la nivel global, aproximativ 285 milioane de oameni au vederea afectată parţial sau total, iar 19 milioane de copii sufera de afectiuni oculare.

Senatul a adoptat propunerea legislativa cu 75 de voturi pentru si o abtinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel