Ziua Minorităților Naționale din România. Ciucă: Prezervarea culturii și identității minorităților sunt prioritare

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul celebrării Zilei Minorităților Naționale din România.

 

 

„Ziua Minorităților Naționale reprezintă un bun prilej de celebrare a diversității etnice, culturale, lingvistice și religioase din România, dar și de reafirmare a parteneriatului solid dintre majoritate și minorități, fundamentat pe respect reciproc, solidaritate, atașamentul față de valorile și principiile democratice. 

Cu această ocazie, îi asigur pe toți cetățenii români aparținând minorităților naționale de întreaga mea considerație și le transmit calde felicitări.

România de astăzi este o democrație stabilă, construită pe efortul comun al tuturor cetățenilor săi, iar istoria ne-a arătat că realizarea marilor proiecte naționale s-a bazat pe îmbrățișarea acelorași idealuri, indiferent de apartenența etnică, lingvistică, religioasă sau culturală.

Guvernul României este ferm angajat în eforturile de consolidare a unei societăți incluzive, tolerante, a dialogului și pluralismului, iar apărarea drepturilor și intereselor minorităților naționale, în paralel cu promovarea respectului față de diversitate, prezervarea culturii și identității minorităților sunt prioritare. De asemenea, lupta împotriva atitudinilor și manifestărilor antisemite, extremiste, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură constituie o preocupare constantă pe agenda executivului.

Promovarea și consolidarea drepturilor și libertăților fundamentale, a principiilor europene care ne definesc societatea reprezintă garanția unui viitor prosper și au nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

La mulți ani tuturor cetățenilor români care aparțin minorităților naționale!”, a transmis premierul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel