Ziua Marinei 2019. Brăila: Jocurile marinăreşti, deschise de Zeul Neptun. Concursuri de bărci şi demonstraţii cu ambarcaţiuni sportive

Jocurile marinăreşti, momentele cele mai aşteptate de brăileni de Ziua Marinei, au fost deschise şi în acest an de Zeul Neptun, care şi-a făcut apariţia pe un peşte uriaş, în aplauzele a mii de oameni veniţi să asiste de pe malul Dunării la manifestările organizate cu această ocazie.

Până la apariţia Zeului Neptun, a fost oficiată o slujbă religioasă de pomenire a marinarilor căzuţi la datorie, care a fost urmată de lansarea la apă a unei ancore împodobite, în memoria eroilor marinari şi trecerea în revistă a navelor militare şi civile. Au fost trase mai multe salve cu muniţie de manevră şi a urmat tradiţionala paradă navală, urmată de exerciţii navale militare, derulate de Flotila Fluvială Brăila.

Zeul Neptun a urcat la bordul navei Dâmboviţa şi a oficiat botezul marinarilor, după care a declarat deschise jocurile marinăreşti, urându-le succes temerarilor înscrişi în aceste tradiţionale competiţii. Spre încântarea publicului, au fost organizate concursuri de bărci şi demonstraţii cu ambarcaţiuni sportive, trasul la parâmă, prinsul raţelor, fuga în saci, oul în lingură şi porcul la şcondru, care a fost înlocuit anul acesta cu o puşculiţă sub formă de porcuşor, din cauza pestei porcine africane care a afectat judeţul Brăila.

Cu această ocazie, militarii fluviali au pregătit expoziţii de navomodele, instrumente de lucru pe hărţile de navigaţie şi echipamente militare specific infanteriei marine, a fost prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ de marină, au avut loc proiecţii de filme şi ateliere interactive de moduri marinăreşti şi lucrări de matelotaj.

Manifestările dedicate Zilei Marinei se înscriu în seria acţiunilor organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila şi se vor încheia în noapte cu retragerea cu torţe. Programate în perioada 7-15 august, Zilele Brăilei continuă joi seară cu un spectacole oferite de Ansamblul 'Altona' din Tulcea, Grupul 'Steluţe Dunărene', Şcoala Populară de Arte 'Vespasian Lungu', Liceul de Arte 'H. Darclee', Palatul Copiilor, Lil Motion Dance School şi D-Strict, invitata specială a serii fiind Inna, după recitalul căreia se vor organiza jocuri de artificii şi lasere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel