Ziua Limbii Române. Premierul Tudose, mesaj pentru români

Premierul Mihai Tudose transmite de Ziua Limbii Române că e nevoie de unitate în jurul valorilor naționale. Totodată, premierul amintește de un citat din marele poet Nichita Sănescu.

"Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Limbii Române. Din perspectiva Centenarului Marii Uniri, conştientizăm, o dată în plus, nevoia unităţii în jurul valorilor noastre naţionale. Suntem chemaţi, de Ziua Limbii Române, să ne cinstim părinţii, de la care învăţăm primele cuvinte în limba maternă, dascălii, scriitorii, ziariştii - cât şi eroii, care au apărat, deseori prin jertfă, integritatea noastră naţională. Ziua Limbii Române este ziua noastră, a tuturor! La mulţi ani, dragi români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani limbii române!", a scris premierul Mihai Tudose, pe contul personal de Facebook.

Totodată, şeful Executivului a amintit un citat din poetul Nichita Stănescu: "Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel