Ziua Europei, sărbătorită la Roma cu Orchestra Română de Tineret

FOTO: Facebook / Ambasada României în Italia
FOTO: Facebook / Ambasada României în Italia

Pe notele unor compozitori celebri precum Mozart, Enescu, Vivaldi, Puccini, Bartok sau Boccherini, Ziua Europei a fost sărbătorită la Roma cu un concert de succes al Orchestrei Române de Tineret.

Evenimentul, desfăşurat la Auditorium Parco della Musica, un prestigios complex muzical din capitala Peninsulei, a fost organizat de Ambasada României în Republica Italiană, Reprezentanţa Comisiei Europene în Italia şi Accademia di Romania in Roma, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

"Acest eveniment cultural se bazează pe cea mai importantă manifestare a coeziunii ca proces istoric al civilizaţiei noastre: muzica". Subliniind dimensiunea globală a muzicii, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a arătat cum această artă nobilă care, de-a lungul istoriei europene, a constituit un adevărat liant între naţiuni şi popoare, poate exprima în forma cea mai elocventă diversitatea şi în acelaşi timp unitatea Europei asemenea instrumentelor care, în varietatea lor, compun armonia sunetului.

"Interpretarea partiturii Uniunii Europene în complexitatea ei poate realiza coeziunea şi coerenţa de care avem nevoie", a subliniat şeful misiunii diplomatice. Iniţiativa a reprezentat, astfel, un prilej de reflecţie asupra valorilor fundamentale care stau la baza Uniunii Europene şi asupra bogăţiei patrimoniului cultural comun, ce poate contribui la definirea viitorului Uniunii.


Vezi și: Petre Daea evaluează pagubele produse de grindină în Călărași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel