EXCLUSIV  Ziua Eroilor: Incertitudine cu Iohannis la Buzău. Gălăgia din cimitir-VIDEO

Ziua Eroilor: Incertitudine cu Iohannis la Buzău. Gălăgia din cimitir-VIDEO
Ziua Eroilor: Incertitudine cu Iohannis la Buzău. Gălăgia din cimitir-VIDEO

Ziua Eroilor: A fost mult freamăt la Buzău în ultima perioadă, datorită faptului că se apropie 17 mai. 

Orașul s-a pregătit pentru Ziua Eroilor, 17 mai, unde prezența lui Klaus Iohannis era anunțată, cu surle și trâmbițe, încă de pe vremea când Mihai Tudose ocupa funcția de premier.

(w670)

Autorităţi ale statului, oficiali militari din țară şi din străinătate au fost invitați în 17 mai, la Buzău, cu ocazia ceremoniei de reinaugurare a Cimitirului Eroilor. Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Primăria Buzău, organizează în zilele de 16 şi 17 mai, la Buzău, manifestări dedicate Zilei Eroilor şi aniversării centenarului României, la care sunt aşteptaţi şi oficiali din mai multe ţări beligerante în Primul Război Mondial.

Incertitudine cu prezența lui Klaus Iohannis

Cu toate acestea, nu se știe dacă președintele va ajunge la eveniment. Astăzi am vorbit cu un politician din Buzău care mi-a spus: "Nu cred că va veni Iohannis. Cel mai important om care va participa la eveniment va fi Mihai Fifor. Eu așa știu. Rămâne de văzut dacă Iohannis va ajunge". De Hans Klemm nici nu știa să vină. Totuși, dacă ar fi să ne luăm după ce scrie presa locală, la Buzău vor ajunge premierul Viorica Dăncilă, ambasadorul american la București, Hans Klemm, reprezentanți ai Casei Regale, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și greii din politica românescă. 

(w670)

Orice ar veni, un lucru este sigur: Buzăul s-a schimbat, cel puțin pe Calea Eroilor. Străzile au văzut asfaltarea cum nu au văzut vreodată. De când sunt în Buzău, nu s-a mai făcut așa ceva. Zvonul venirii lui Klaus Iohannis în oraș este de bun augur. Ce-i drept, lucrurile au început să se miște de vreo doi ani, dar acum pe viteză dublă. În acest weekend, și nu numai, dar acum am făcut noi fotografii, toată lumea muncea de zor pentru ca evenimentul să iasă extraordinar.

 (w670)

Și în Cimitirul Eroilor era multă gălăgie. Muncitorii făceau ultimele finisaje pentru ziua cea mare care se vrea a fi de talie internațională.

  

(w670)

La intrarea în Buzău, pe acolo pe unde ar trebui să vină demnitarii, ar mai fi o problemă încă nerezolvată. "Fetițele" care își așteaptă clienții. Cu siguranță, autoritățile se vor ocupa de ele măcar în perioada marilor evenimente.

(w670)

O stradă pe unde calcă doar oamenii locului 

(w670)


Dar dincolo de toată frumusețea și perfecțiunea Buzăului, mai este o lume, mai sunt niște străzi care nu apar în programul oficial destinat Zilei Eroilor. Una dintre ele ar fi Strada Simila, foarte aproape de locul unde se vor desfășura ceremoniile solemne. Zona aceea, ca multe altele din Buzău, pare desprinsă dintr-un sat părăsit unde politicienii ajung doar când au nevoie de voturi.

(w670)

Ar fi interesant dacă președintele Klaus Iohannis, în cazul în care va veni în oraș, ar vizita și alte locuri mai puțin frumoase, cu bălegar pe jos, unde dacă mergi cu mașina, simți fiecare groapă, totul fiind la o aruncătură de băț de centrul orașului.

(w670)

Pentru că dincolo de programele oficiale și bulevardele la vedere, mai sunt și oameni care trăiesc în condiții mizerabile la oraș. E drept că-i greu să faci ce nu s-a făcut din '96 încoace, dar recuperarea din ultimii doi ani pare că reușește.

Așadar, domnule Iohannis, poate ajungeți, de Ziua Eroilor, și la Buzău, ar fi o premieră... Vor și oamenii să-și cunoască președintele mai aproape decât la televizor! Pistele de biciclete sunt aproape gata și avem și eroi.

Iată mai multe imagini din Buzău înainte de Ziua Eroilor:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

VEZI ȘI: PROTEST 12 mai Buzău. Ce nu a filmat nicio televiziune: Mișcare-surpriză în cel mai PSD-ist județ

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel