EXCLUSIV  PROTEST 12 mai Buzău. Ce nu a filmat nicio televiziune: Mișcare-surpriză în cel mai PSD-ist județ

Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal s-a consumat o nouă etapă a disputei – ce tinde să devină război în toată regula – între omul de afaceri Ionel Gagu și aleșii municipali. 
Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal s-a consumat o nouă etapă a disputei – ce tinde să devină război în toată regula – între omul de afaceri Ionel Gagu și aleșii municipali. 

PROTEST 12 mai: Câteva mii de persoane au ieșit în stradă, în București, sâmbătă, 12 mai, la protestul "Vrem Europa, nu dictatură!".

(w670)

Cum au stat lucrurile în Capitală a văzut toată lumea, dar cum arată protestele în orașele de provincie, unde se votează masiv PSD, nu prea vedem nicăieri. Haideți să luăm exemplul de la Buzău. La ora 18:00 punct, m-am îndreptat către Piața Daciei, acolo știam că trebuie să-și dea întâlnire românii nemulțumiți de actuala guvernare. Despre ei nu scrie nimeni. Presa locală, acaparată total de PSD, nu vine la astfel de reuniuni. Jurnaliștii nu au timp de așa ceva... pentru ei, acești oameni nu contează.

(w670)

Dacă inițial erau vreo șapte oameni, până la ora 20:00, când avea să se termine protestul, se strânseră aproximativ 30. Un număr foarte mic, dar nu ar trebui să surprindă pe nimeni. La alegerile trecute, Buzăul a câștigat alegerile cu un scor istoric, fiind practic cel mai roșu județ. 

(w670)

Chiar și așa, un grup mic de oameni a reușit să se unească într-o singură voce, care parcă apăsa, și să strige ce avea pe suflet. 

(w670)

"Nu vrem să fim conduși de hoți", "Justiție, nu corupție!", "Rezistăm, nu cedăm", "Tudorel, demisia" strigau oamenii care aveau pancarte în mâini cu mesaje de genul: "DEMISIA", "VREM EUROPA, NU DICTATURĂ!", "NE-AM SĂTURAT DE HOȚI ȘI AGRAMAȚI".

(w670)

La un moment dat, veniseră și niște puști de vreo 12 ani, care nu prea înțelegeau ce se întâmplă în locul unde ei se dau, de obicei, cu bicicleta sau trotineta. Unul dintre ei, mai îndrăzneț, începuse să strige: "DEMISIA, DRAGNEA!". L-am întrebat dacă știe cine este Dragnea. Mi-a zis că nu. Văzând că insist cu întrebarea, și-a scos telefonul și a continuat: "nu știu, dar caut acum pe Google". I-am zis: "Păi și de ce strigi: DEMISIA? Ce vrei să facă pentru tine domnu' Dragnea ca să-l votezi când vei fi mare?" l-am întrebat și mi-a spus: "Să închidă școlile! Vrem vacanță". Apoi, copiii au continuat să se uite la protestatari, dându-se cu bicicletele și trotinetele. Nu prea înțelegeau exact ce se întâmplă, priveau nedumeriți o lecție de civism.

(w670)

Am stat de vorbă cu Alex Toader, IT-ist, pentru a ne explica de ce a ieșit în stradă.

"Am venit aici pentru a mă întâlni cu protestatarii din Buzău și să vedem dacă putem să ne unim cumva împotriva abuzurilor pe care le face PSD. Din păcate, m-aș fi așteptat să fie mult mai mulți oameni, Facebook este, din nou, înșelător. Este un mare mister pentru mine de ce nu ies oamenii în stradă. De ce au ieșit la OUG 13, iar acum, când situația este mult mai gravă, nu mai ies. Nu înțeleg ce lipsește acum în ceea ce privește motivația românilor. Poate a intervenit și oboseala, pentru că deja oamenii ies în stradă de mult timp", a zis Alex Toader, IT-ist, pentru DC News.

De asemenea, am discutat și cu Jeni Botez, o buzoiancă foarte activă în plan civic. Găsiți, mai jos, interviul video pe care ni l-a acordat la protest:

Dacă vreți să vedeți cum s-a desfășurat protestul "Vrem Europa, nu dictatură!" în cel mai roșu județ din România, priviți în clipurile următoare:

VEZI ȘI: EXCLUSIV Andra Măruță, Revelion la Buzău pe 20.000 de euro. Surpriză neplăcută după focul de artificii. USR, observație-cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel