EXCLUSIV  Ziua Eroilor: Dragnea, controversă la Buzău. Adevărul despre huiduieli

Ziua Eroilor: Dragnea, controversă la Buzău. Adevărul despre huiduieli
Ziua Eroilor: Dragnea, controversă la Buzău. Adevărul despre huiduieli

Au fost momente extrem de emoționante joi, 17 mai, la Buzău, de Ziua Eroilor: o lecție de istorie trăită pe viu.

Cel mai așteptat om al zilei nu a mai ajuns. Klaus Iohannis, a cărui prezență era anunțată încă de acum vreo trei luni, a lipsit de la Buzău. S-a aflat la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest de la Sofia.

La Buzău au ajuns doar Liviu Dragnea, președintele PSD, Mihai Fifor, ministrul Apărării, George Ivașcu, ministrul Culturii, dar şi delegaţi străini din 11 state, reprezentanţi ai Bisericii şi ai Armatei. Oficialul care a vorbit pe sufletul oamenilor strânși la eveniment a fost Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. Acesta a fost apreciat pentru că a folosit cuvinte și în limba română.

Ploaia a luat din amploarea evenimentului

În Cimitirul Eroilor, care a fost reinaugurat pe 17 mai, sunt îngropaţi aproape 10.000 de militari căzuţi în Primul Război Mondial: germani, austro-ungari, turci, români, ruşi, bulgari, italieni. Au suportat ploi, vânt și alte lucruri - greu de imaginat - pentru țară. Astăzi, politicienii care au fost la eveniment, au făcut și ei... un act de curaj: au suportat, cu stoicism, o ploaie putenică, preț de câteva minute, timp în care așteptau să le fie aduse umbrelele. Uzi leoarcă, greii din politică, printre care Liviu Dragnea, au asistat la eveniment.

Adevărul despre huiduieli

În presă, dincolo de supremația evenimentului, au apărut știri care spuneau că liderul social-democraților a fost huiduit de oamenii prezenți la ceremonie. Mi s-a părut greu de crezut o astfel de informație tocmai în fieful PSD. În realitate, persoanele care l-au huiduit pe Liviu Dragnea erau câțiva liberali de pe plan local care, nici măcar astăzi, nu și-au putut ține în frâu pornirile, într-un moment sfânt nu doar pentru buzoieni, ci pentru toți românii.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Ziua Eroilor: Incertitudine cu Iohannis la Buzău. Gălăgia din cimitir-VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel