Ziua Eroilor. Ceremonii militare în Bucureşti şi în ţară

Ministerul Apărării Naţionale organizează joi, în toate marile garnizoane din ţară, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor. 

În Bucureşti, de la ora 10,00, la Cimitirul Israelit "Filantropia" va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori iar de la ora 12,00 vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, la Monumentul eroilor militari căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României, în Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei - Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" şi la Cimitirul militar Ghencea şi Cimitirul Eroilor Revoluţiei, informează MApN. 

De la ora 15,00 vor fi depuneri de coroane de flori la Monumentul şi Biserica Eroilor Martiri Timişoreni, din oraşul Popeşti-Leordeni. 

"Depuneri de coroane şi jerbe de flori se vor desfăşura, cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României, la cimitirele şi monumentele/operele comemorative dedicate ostaşilor români din Armenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria", potrivit site-ului MApN. 

Militarii Forţelor Navale Române participă la mai multe activităţi organizate cu prilejul Zilei Eroilor în garnizoanele Bucureşti, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Babadag, pentru a-i cinsti pe eroii români căzuţi la datorie de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă. La Constanţa, ceremonia militară şi religioasă va fi organizată, începând cu 13,30, la Monumentul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, în Cimitirul Central. 

Ceremonii şi în Brăila



În Brăila, marinarii militari vor fi prezenţi la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", unde se va desfăşura ceremonialul militar şi religios, începând cu ora 16,45, după care oficialii militari şi civili se vor deplasa la Cimitirul Eroilor "Sfântul Constantin", unde vor fi depuse coroane de flori. 

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, "cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional", în Ziua Înălţării Domnului. 

Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel