ZIUA EDUCAȚIEI. Elevii nu se duc la școală pe 5 OCTOMBRIE.

ZIUA EDUCAȚIEI. Elevii nu vor merge la cursuri miercuri, 5 octombrie, pentru a celebra Ziua Internaţională a Educaţiei.

Chiar dacă nu vor face ore, elevii vor participa la diferite activități organizate de fiecare școală în parte. Unele școli au anunâat că nu vor organiza nimic. Astfel elevii vor sta acasă.

ZIUA EDUCAȚIEI. Ziua Internaţională a Educaţiei a fost stabilită de UNESCO pentru 5 octombrie. Astfel, miercuri cursurile conform programului obişnuit vor fi suspendate. În fiecare judeţ, sindicatele din educaţie şi inspectoratele şcolare vor stabili modul în care va fi marcată această sărbătoare în unităţile de învăţământ.

ZIUA EDUCAȚIEI. Potrivit structurii acestui an şcolar, "unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei), 5 iunie (Ziua învăţătorului) şi 1 iunie (Ziua copilului)".

Cum a apărut ZIUA EDUCAȚIEI

În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers' Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel