Ziua de 8 aprilie ar putea fi declarată zi liberă prin lege

Ziua de 8 aprilie ar putea fi declarată zi liberă de către Guvern. Partida Romilor Cluj cere Guvernului modificarea unei legi din 2006, astfel încât 8 aprilie, Ziua Internaţională a Romilor, să fie declarată zi liberă pentru membrii etniei, scrie Mediafax.

Prim-vicepreşedintele Partidei Romilor Cluj, Aurel Pascu, a declarat, luni, că data de 8 aprilie este foarte importantă pentru membrii etniei, fiind Ziua Internaţională a Romilor.

"Cerem Guvernului să modifice Legea nr. 66/ 22 martie 2006, prin care se consacră această zi ca sărbătoare a etniei romilor din România, astfel încât să fie trecută în calendar ca zi de sărbătoare naţională a statului român, iar etnicii romi să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea sărbători 8 aprilie, aşa cum românii sărbătoresc 1 Decembrie. Sunt mulţi romi care lucrează şi care ar putea beneficia de zi liberă de 8 aprilie. O astfel de decizie ar fi bună pentru romi şi o recunoaştere a faptului că sunt cea mai mare minoritate din România", a spus Pascu.

Romii "maltratați" de Antonescu, comemorați la Cluj

El a participat, luni, la Cluj-Napoca, la o acţiune de marcare a Zilei Internaţionale a Romilor. Cu ocazia acestei acțiuni, mai mulţi membri ai etniei au aruncat de pe un pod coroniţe şi buchete de flori în apele râului Someş.

Unul dintre romii prezenţi, Ioan Gabor, a explicat că aruncarea florilor în râu reprezintă "comemorarea martirilor romi maltrataţi pe vremea lui Antonescu".

Data de 8 aprilie a fost declarată Zi Internaţională a Romilor în anul 1971, cu ocazia primului Congres Internaţional al Romilor, desfăşurat la Londra.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel