Ziua Copilului 2023. Unde îi putem duce pe prichindei în ziua lor liberă

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Instituțiile din toată țara și-au anunțat programele speciale de 1 Iunie.

Instituţii din toată ţara îşi anunţă deja programele speciale pentru Ziua Copilului. În Bucureşti, la Muzeul Satului are loc, pe 1 iunie, un târg de jucării, carte, dulciuri, limonadă şi vor fi organizate mai multe ateliere, spectacole şi expoziţii. Tot în Capitală, la Muzeul Naţional de Istorie, accesul va fi gratuit pentru cei mici, care sunt aşteptaţi la o vânătoare de comori şi la o expoziţie cu ghidaje interactive. O invitaţie la lecţii de istorie mai deosebite lansează şi Cetatea Feldioara, a precizat pentru Radio România Braşov administratorul cetăţii, Georgiana Gămălie, potrivit Rador.

„De ziua lor, copiii pot vizita gratuit cetatea şi se pot bucura de activităţi interactive, care îi vor ajuta să călătorească în timp în antichitate de această dată, în vremuri în care pe dealul pe care este astăzi cetatea trăiau dacii, aşa cum dovedesc şi cercetările arheologice desfăşurate odată cu restaurarea cetăţii. În cel mai mic turn din cetate, Lucica Savu, arheolog şi muzeograf, va susţine atelierul din Capsula de cultură. În curtea cetăţii, însă, membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna vor susţine ateliere de modelat în lut, prelucrare fibră textile, tir cu arcul sau demonstraţii de lupte”, spune Gămălie.

La Sfântu Gheorghe, în Covasna, copiii vor avea, de 1 iunie, în Piaţa Centrală a oraşului şi în Parcul Elisabeta, un program generos pe parcursul întregii zile, cu activităţi, jocuri şi concerte, spectacole de dans şi teatru de păpuşi, iar Casa de Cultură îi aşteaptă pe cei mici, cu vârste între 3 şi 14 ani, să trimită, până pe 31 mai, desene pentru un concurs care îşi va desemna câştigătorii tot pe 1 iunie.

Alte activități în București

1uniFEST. Este cea mai veselă și mai colorată sărbătoare a copilăriei, organizată de Itsy Bitsy în Parcul Al. Ioan Cuza din București. Copiii și părinții se pot bucura de jocuri, activități distractive și educative, spectacole și întâlniri memorabile cu supereroii Itsy Bitsy.

Atelier de pictat căsuțe. Este un atelier dedicat echipelor formate din copii și adulți, care vor picta împreună căsuțe pentru păsărele. Acest atelier este organizat de Art & Hobby Studio și este o ocazie ideală de petrecere a timpului liber în familie, bucurându-ne de artă într-un mediu creativ și relaxant.

Spectacol de teatru. Teatrul Coquette vă invită la spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, un spectacol ce se adresează copiilor de la 5 ani în sus, dar și adolescenților și adulților, abordând și teme filozofice. Spectacolul își dorește să poarte publicul de toate vârstele în tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată – tinerețe și viață nesfârșită.

Vânătoare de comori. Vânătoarea de comori este o activitate captivantă pe care o puteți face de Ziua Copilului. Puteți ascunde indicii și cadouri prin casă sau prin parc și puteți lăsa copiii să le urmărească până când găsesc comoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel