Ziua Armatei. Călin Popescu Tăriceanu, mesaj

Călin Popescu Tăriceanu a postat pe pagina de Facebook un mesaj dedicat Zilei Armatei Române. 

"Astăzi, 25 Octombrie, e Ziua Armatei Române. Ziua eliberării ultimei brazde, în 1944, de sub jugul fascist.

Este o zi a bucuriei, dar, în egală măsură, și a întristării. De ce a întristării? Pentru că pe 25 octombrie 1944 s-a demarat operațiunea sovietică de transformare – a se citi mutilare – a Armatei Române pentru că noii "prieteni" de la Răsărit știau că Armata e coloana vertebrală a unei nații și România trebuia cu orice preț încovoiată. Istoria a consemnat că, astfel, militarii români, de la generali la subofițeri, au plătit întâi prețul sângelui, apoi pe cel al libertății.

Nici imediat după căderea comunismului lucrurile nu s-au așezat deplin pe făgașul firesc și, din păcate, nici acum lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie.

După '89, Armata a deschis drumul care a dus la integrarea României în Alianţa Nord-Atlantică, s-a implicat în misiuni împotriva terorismului de orice fel şi în diverse părţi ale lumii şi a avut oameni în trupele ONU de menţinere a păcii din Kosovo. Armata României a parcurs un amplu proces de restructurare, transformare şi modernizare, devenind pe zi ce trece un corp puternic profesionalizat, o forţă apreciată în cadrul NATO", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu: Să recunoaştem o realitate amăruie

"Ziua Armatei trebuie să ne amintească nu doar de jertfa eroilor de la Carei, ci și de lipsa dotărilor (MIG-uri care nu zburau, fregate fără armament, submarin decorativ, TAB-urile vechi). Mai ales, de procentele infime din PIB alocate. Și, să nu uităm, de epurarea permanentă a militarilor incomozi, nu foarte diferită de practicile anilor 50.

Să recunoaștem o realitate amăruie: soldații români merg și luptă în teatrele străine de operațiuni din patriotism, din onoare, pentru că înțeleg să-și facă datoria față de țară, dar și pentru că în felul acesta câștigă un bănuț în plus, adesea stropit cu sânge.

De Ziua Armatei, doresc să-mi prezint sincere omagii şi întreaga mea apreciere pentru eroismul de care au dat dovadă mereu militarii noştri, pentru profesionalismul lor, puterea de sacrificiu, devotamentul și capacitatea de adaptare adesea nu grație, ci în pofida condițiilor care le-au fost asigurate.

La mulți ani, dragi soldați ai țării mele!", a mai scris Tăriceanu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel