Zimbabwe vinde elefanţi pentru a evita suprapopularea

Autorităţile din Zimbabwe au vândut în ultimii ani aproape 100 de elefanţi în valoare de 2,7 milioane de dolari către China şi Dubai, în ideea de a evita creşterea populaţiei de pachiderme pe teritoriul lor, transmite AFP. 

'Avem aproape 84.000 de elefanţi pe teritoriul nostru, care dispune de o capacitate de găzduire de 50.000 de exemplare. Credem în utilizarea sustenabilă a resurselor, astfel încât am vândut câţiva elefanţi pentru a putea avea grijă de ceilalţi', a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei care se ocupă de gestionarea parcurilor şi protecţia faunei din Zimbabwe, Tinashe Farawo.

Potrivit presei locale, 97 de elefanţi au fost vânduţi între 2012 şi 2018 (dintre care 93 au ajuns la grădinile zoologice din China şi patru în Dubai) la un preţ cuprins între 13.500 şi 41.500 de dolari per exemplar. Autorităţile din Zimbabwe se plâng de mai mulţi ani de creşterea exponenţială a numărului de elefanţi din parcurile lor, fenomen care generează probleme de coabitare cu populaţia umană.

Tinashe Farawo spune că 200 de oameni au decedat în ultimii cinci ani din cauza unor incidente cu elefanţi şi cel puţin 70.000 de hectare de recolte au fost distruse de elefanţi. La un summit care a avut loc săptămâna trecută, liderii din patru state din sudul Africii (Botswana, Namibia, Zambia şi Zimbabwe) s-au pronunţat pentru o relaxare a interdicţiilor privind comerţul cu fildeş, în ideea de a putea gestiona mai bine creşterea populaţiilor de pachidermi în anumite regiuni.

Cu toate acestea, potrivit statisticilor Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), în ultimul deceniu, populaţia de elefanţi africani a scăzut cu aproape 111.000 de exemplare până la 415.000 de exemplare, în principal din cauza braconajului de fildeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel