Zile libere în 2018. Minivacanţele se țin lanț

Românii au intrat în febra sărbătorilor de iarnă, mulți dintre aceștia gândindu-se încă  din această perioadă și la zilele oficiale libere de anul viitor în vederea rezevării locurilor pentru petrecerea minivacanțelor. Porivit calendarului, românii vor avea 14 zile libere oficiale și religioase în 2018.

Pentru anul 2018, minivacanţele sunt mai puţine decât în 2017. Primele zile libere vor fi luni şi marţi, 1 şi 2 ianuarie 2018. Tot în ianuarie vom avea o nouă zi liberă, 24 ianuarie (marţi), Ziua Unirii Principatelor Române.

Următoarele zile libere vor fi în luna aprilie, de Paşti. Astfel, românii ortodocși vor sta acasă pe 8 şi 9 aprilie 2018, adică duminică şi luni. După numai 3 săptămâni, de 1 mai (marţi), vine o nouă zi liberă, astfel că nu este exclus ca Executivul să dclare și ziua de luni nelucrătoare.

Urmează alte două zile libere duminică şi luni, 27 şi 28 mai, respectiv prima şi a doua zi de Rusalii. Cele două zile libere au fost stabilite prin Legea numărul 202 din anul 2008.

Ziua Internaţională a Copilului, 1 iunie, este o nouă zi liberă. În anul 2018 ea va fi într-o zi de vineri, aşadar putem spune de pe acum că în acea perioadă va fi o minivacanţă în România.

La mijlocul lunii august, miercuri, 15 august, va fi din nou zi liberă. Este ziua în care Biserica Ortodoxă a stabilit să fie prăznuită sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Din august până la finalul lunii noiembrie nu mai este nicio zi liberă legală. Pe 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei.

A doua zi, pe 1 Decembrie va fi din nou liber, fiind Ziua Naţională a României. În 2018 cele două zile pică vineri şi, respectiv, sâmbătă.

Zilele libere stabilite prin lege în 2018 se încheie cu 25 (marţi) şi 26 (miercuri) decembrie, adică prima şi a doua zi de Crăciun, astfel că majoritatea românilor vor avea o minivacanță prelungită.

Zile libere în 2018

• 1 ianuarie (luni) şi 2 ianuarie (marţi) – Anul Nou

• 24 ianuarie (marţi) – Ziua Unirii Principatelor Române

• 8 aprilie 2018 (duminică) şi 9 aprilie (luni) – Paştile

• 1 mai (marţi) – Ziua Muncii

• 27 mai (duminică) şi 28 mai (luni) – Rusalii

• 1 iunie (vineri) – Ziua Internaţională a Copilului

• 15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului

• 30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei

• 1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României

• 25 decembrie (marţi) şi 26 decembrie (miercuri) – Crăciunul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel