Zilele Culturii Ruse: Concerte, expoziţii, proiecţii de filme, între 16 octombrie - 27 noiembrie, în Capitală

O serie de concerte, expoziţii, proiecţii de filme, prezentări de carte vor fi organizate de Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură în perioada 16 octombrie şi 27 noiembrie, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Zilelor Culturii Ruse în România.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, programul Zilelor Culturii Ruse va începe, miercuri, de la ora 16,00, cu un concert susţinut de profesori ai Academiei Ruse de Muzică "Gnesin", împreună cu muzicienii Universităţii Naţionale de Muzică, în Sala de Concerte a Universităţii. În aceeaşi zi, soliştii amintiţi vor concerta, de la ora 19,00, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură.

Deschiderea oficială a Zilelor Culturii Ruse tradiţional va avea loc joi, de la ora 19,00, la Sala Radio, cu un concert de muzică clasică, susţinut de celebrii muzicieni ruşi Eduard Kunz (pian) şi Iuri Medianik (acordeon).

În foaier va fi deschisă expoziţia "Rusia - teritoriul viitorului".

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Radio şi pe www.bilete.ro.

* Concertul-evocare a vieţii şi creaţiei Lidiei Lipkovskaia, solistă a Majestăţii Sale Imperiale Ţarul Rusiei, care a strălucit pe plan mondial, va avea loc pe 18 octombrie, la ora 19,00, la Sala Universităţii Naţionale de Muzică. Concertul va fi susţinut în colaborare cu Mariinsky Theatre Academy of Young Singers şi absolvenţi ai programului de pregătire de excelenţă pentru artele spectacolului SUCCES organizat de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti prin programul FDI 2019.

Serata muzicală va fi moderată de pianista Larisa Gergieva, directorul Mariinsky Theatre Academy of Young Singers, şi de muzicologul Octavian Lazăr Cosma.

* La Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, în parteneriat cu Muzeul "Kulikovo", se va deschide, în data de 22 octombrie, de la ora 18,00, o expoziţie de fotografie intitulată "Coloana de tancuri Cneaz Dmitri Donskoi".

* Festivalul cinematografic "Săptămâna Filmului Rus in Romania", care celebrează 10 ani de la prima ediţie, va fi deschis pe data de 30 octombrie, de la ora 19,00, la Cinemateca "Eforie". În programul festivalului sunt prevăzute vizionări ale filmelor "În slujba lui Petru cel Mare", "Salt", "Echipajul", "Proiectul", "Viaţa veşnică a lui Alexandr Hristoforov", "Frontiera balcanică", "Supravieţuire în condiţii dificile".

* Expoziţia tematică "Rusia secolului XX", formată din obiecte cotidiene ale mai multor generaţii de rezidenţi ai URSS şi ai Rusiei moderne şi contemporane, va fi vernisată pe 6 noiembrie, de la ora 18,00, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură.

* În zilele de 15 şi 16 noiembrie, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură şi Teatrul "Nottara" vor găzdui evenimentele dedicate Zilelor Republicii Tatarstan, Federaţia Rusă. Programul include vernisajul expoziţiei artistului plastic Radik Musin şi concertul ansamblului etnic turcic-tătăresc de arte şi meşteşuguri "Rivayat" (15 noiembrie, ora 18,30, Centrul Rus), dar şi o reprezentaţie a asociaţiei de creaţie artistică "Alif" (16 noiembrie, ora 19,00, Teatrul "Nottara").

* Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură va fi prezent cu un stand de carte rusă la Târgul Internaţional de Carte "Gaudeamus, unde va prezenta o carte editată special pentru acest eveniment - "ABECEDAR de limba rusă pentru copii".

* În data de 27 noiembrie, de la ora 18,00, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură va organiza, în cadrul Târgului de Crăciun, expoziţia "Licitaţia şalurilor din Pavlovski Posad" şi Târgul cadourilor cu specific rusesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel