Zile CRUCIALE pentru Polonia. Se amână alegerile prezidențiale din cauza coronavirusului?

Polonia nu are în vedere în prezent amânarea alegerile prezidenţiale stabilite pentru 10 mai, dar situaţia legată de epidemia de coronavirus este dinamică şi o astfel de posibilitate nu poate fi exclusă, au declarat oficiali guvernamentali sâmbătă, citaţi de DPA. 

'Deocamdată, o astfel de decizie nu a fost luată, ceea ce nu înseamnă că poate fi exclusă', a spus viceministrul de interne Pawel Szefernaker la postul RMF FM. 'Alegerile sunt în două luni. Vom vedea. Zilele următoare vor fi cruciale', a adăugat el. 'Nimeni nu se gândeşte la alegerile prezidenţiale. Toata lumea se gândeşte cum să oprească epidemia', a subliniat oficialul polonez.

În prezent, nu există niciun motiv oficial pentru amânarea alegerilor, a declarat la rândul său sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului Piotr Mueller. În virtutea legii poloneze, pentru a amâna alegerile ar trebui declarată o stare de urgenţă sau o stare de dezastru natural. Pentru a opri răspândirea noului coronavirus, Polonia a decis să reintroducă controalele la frontieră cu ţările Schengen şi să interzică intrarea străinilor.

De asemenea, a închis anumite magazine din mall-uri şi a interzis adunările cu peste 50 de persoane. Legăturile internaţionale aeriene de pasageri şi feroviare vor fi suspendate pentru 14 zile de duminică. Şcolile şi universităţile au fost deja închise. Până în prezent, Polonia a înregistrat 84 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, inclusiv două victime, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel