Ziarist nipon, eliberat. Captivitate de 3 ani, în Siria

Autorităţile japoneze au anunţat marţi că un bărbat despre care se crede că este un ziarist nipon, răpit acum trei ani în Siria, a fost eliberat.

'Am primit din Qatar informaţii că Jumpei Yasuda a fost eliberat', a indicat în cadrul unei conferinţe de presă la Tokyo purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga. Un bărbat despre care se consideră că este Yasuda se află în momentul de faţă la un centru de imigrare din Antakya, în Turcia, iar guvernul japonez încearcă să verifice dacă este vorba într-adevăr despre jurnalist.

Yoshihide Suga a menţionat că este 'foarte probabil' ca persoana eliberată să fie Yasuda şi că soţia acestuia a fost anunţată. Jumpei Yasuda, ziarist freelancer în vârstă de 44 de ani, ar fi fost luat ostatic de gruparea armată Frontul Al-Nusra, asociată cu Al Qaida.

Ostatic cu repetiție

Bărbatul a dispărut după ce a anunţat un prieten din Japonia că a intrat în Siria la 23 iunie 2015, în provincia Idlib, venind din Turcia. Ulterior au fost difuzate mai multe înregistrări în care un bărbat despre care se consideră că este Yasuda cere ajutor. Într-una din cele mai recente, apărute în iulie, bărbatul, îmbrăcat în portocaliu şi vegheat de alţi doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi cu puşti, spune în japoneză că îl cheamă Umaru, că este sud-coreean şi cere ajutor 'imediat', adăugând că este într-o 'stare foarte gravă'.

Yasuda a mai fost luat ostatic şi în 2004, în timp ce se afla în Irak, dar a fost eliberat nevătămat trei zile mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel