Ziarist asasinat. Ministrul de interne, demisie

Ministrul de interne din Slovacia şi-a anunţat demisia, în contextul scandalului privind asasinarea unui jurnalist de investigaţii.

Ministrul de interne slovac, Robert Kalinak, şi-a anunţat luni demisia, cerută de opoziţie, de un partid din coaliţia de guvernare şi de manifestanţi, în contextul asasinării jurnalistului Jan Kuciak în februarie, relatează AFP şi Reuters.

'Este important să fie menţinută stabilitatea, aşa că demisionez din postul de ministru de interne şi din postul de vicepremier', a anunţat Kalinak, a cărui demisie ar putea permite supravieţuirea guvernului de coaliţie condus de premierul Robert Fico. 'Cred că prin acest gest voi contribui la stabilizarea situaţiei în Slovacia', a spus el într-o conferinţă de presă.

'Obiectivul meu principal este de a clarifica acest dublu asasinat. Trebuie să ştim cine l-a comis şi de ce', a adăugat el. Jurnalistul de investigaţii Jan Kuciak a fost asasinat cu focuri de armă împreună cu iubita sa în apartamentul lor, în ultimul weekend din februarie.

[citeste si]

Anchetele sale jurnalistice se axau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia. În urma celor două crime au fost reţinuţi şapte suspecţi italieni, care între timp au fost eliberaţi din lipsă de probe.

Deşi circumstanţele acestui asasinat rămân neclare, uciderea jurnalistului a avut ca efect un val de indignare şi de proteste în ţară. Vineri seară, zeci de mii de persoane au participat la manifestaţii anticorupţie în mai multe oraşe slovace, protestatarii cerând demisia lui Fico şi a ministrului de interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel