Ziarele quality, campioane la articole cu conspirații, îngeri și reptilieni

Ziarele care se autointitulează ca fiind "quality" (sau care sunt considerate ca fiind de acest gen) sunt, în același timp, campioane la articolele cu teorii ale conspirației, reptilieni și alte subiecte care sunt abordate strict pentru a atrage trafic.

O monitorizare realizată de Zelist trece în revistă, de 1 aprilie (nu, nu e glumă, e tocmai pretextul studiului!), "chifle" aruncate în mediul online în ultimul an, materiale la limita credibilului (sau chiar dincolo), redactate pentru a atrage audiența.

Pe lângă site-uri "consacrate" în astfel de subiecte, ca efemeride sau caplimpede, în top apar și site-uri ale unor instituții media precum Adevărul.ro (în top la mai toate categoriile), EVZ.ro și altele.

Rezultatele și categoriile unui studiu care arată amploarea fenomenului.

1. "Dacomanie, tracomanie și românii ca inventatori a orice (de acum 3.000 de ani)"

Aproape 2.000 de articole au fost publicate pe online pe această temă în ultimul an. Cele mai multe, aproape 1.500, au fost despre Zamolxes.

Pe site-ul Adevărul au fost publicate 78 de texte în aceeași notă. Pe lângă efemeride și comisarul, în topul celor care au scris materiale despre daci și traci au mai fost evz.ro (26) și ziare.com (25.)

2. Astrologie, horoscop, magie și ocultism

S-a scris pe aceste teme, într-un an (martie 2014-martie 2015), 20.000 de articole. 

Adevărul conduce categoria, cu aproape 400 de materiale. Nu au ocolit astfel de subiecte nici ȘtirileProTV.ro (345), Libertatea, Ziare.com și Realitatea.net.

3. Masonerie, templieri, conspirații

Conspirațiile au fost la mare căutare, cu articole pe caplimpede, pe cocoon, dar și mai multe pe Adevărul.ro (135 de materiale, potrivit monitorizării Zelist)

4. Extraterestrologie, planete din dimensiuni ascunse și îngerologie

La această categorie conduce efemeride, dar Adevărul nu se lasă mai prejos: locul 3 cu 238 de articole. Despre OZN-uri și întâlniri cu extratereștrii au scris și Realitatea (181), EVZ (181), Ziare.com (142). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel