Urmărește emisiunea live



Ziare, la zi: ”Prințul Cristea”, mult prea rapid la goale

ziare
ziare

Știi de ce s-au strâns pedeliștii în palatul lui Ceaușescu, de la Snagov? La Videanu, unde era mai mult loc, nu s-a terminat finisarea.

Televiziunile de știri au stat ieri ca șareta, la barieră. Să vedem ce au făcut ziarele:

Puterea scrie că Băsescu vrea să alcătuiască o comisie pentru stabilirea strategiei naționale până în 2020. Dacă e să dezvăluim ce vrea cu adevărat președintele, până în 2020, ar fi să schimbe Constituția și să mai stea un mandat, ceea ce, cu Ponta și Antonescu drept chalenger-i, nici n-ar fi greu. Pentru Puterea, însă, președintele vrea un fel de spirit de la Snagov, adică o reuniune de experți, academicieni și alți afaceriști care să spună ce se va dezvolta și ce nu, în viitorul deceniu. Mircea Coșea cică i-ar fi propus asta lui Băsescu, la ultima sa vizită în Parlament, dar președintele se teme că dacă lansează el ideea, partidele de Opoziție o să boicoteze mișcarea. Nu cred, cum să facă una ca asta? Să nu creadă ele în independența celui aflat deasupra partidelor, pentru binele țării, cum scrie în Constituție? Exclus. Uite că omul s-a și dus la Snagov, în recunoaștere. Și ce dacă acolo s-a întâlnit, partizan, cu PDL-ul? La Parlament nu s-a dus, echidistant, să-l sprijine pe Boc? Tot în același articol, Iliescu face mișto de marinar:” Traian Băsescu nu are calităţile intelectuale necesare pentru a face aşa ceva, nu are nici elementele de simţ şi răspundere civică. Oamenii care nu sunt capabili să pună mâna pe o carte, care au o aversiune faţă de lectură, de ştiinţă şi de cunoştinţe, şi ştiu numai să hăhăie şi să meargă la nunţi şi botezuri, cu sticla în mână, ăştia nu sunt oameni de stat care să poată face aşa ceva. N-are în cap aşa ceva. El este interesat să-şi apere scaunul de la Cotroceni şi atât”. Traiane, nu te lăsa: zi-o și tu pe aia intelectuală! Cu comunismul, nu cu mama, căci Iliescu, dacă vă amintiți din epoca Băcanu-Cristoiu, are două mame și deci peripatetizând, cu Patapievici și Liiceanu, riști să ți-o iei peste bot de la bătrânul edec.

Gândul a aflat, deși Udrea s-a ținut tare, n-a spus nimic la ProTV, cum va arăta brandul turistic. Eu, de pildă, ca s-o invit la Pro, să lanseze semnale în ziua în care avea reuniune la Snagov cu partidul, i-aș fi cerut ca ”pe surse” să-mi dea și câteva elemente din strategie, să mă laud cu o exclusivitate în ziarele trustului. Știi și tu cum are Udrea brandul, ca pe mână, așa că n-au îndrăznit. În schimb, ca prin farmec, au aflat reporterii de la Ministerul Turismului ce și cum. Iată puțin ce și ceva cum: ” Surse din cadrul ministerului au indicat că sloganul va fi centrat pe Munţii Carpaţi, iar culoarea predominantă va fi verde. De altfel, încă de luna trecută ministrul Udrea preciza că în niciun caz sloganul nu se va referi la litoral, care nu este o destinaţie prioritară pentru a fi promovată”. Sigur, sursa din minister nu e Elena Udrea, ci o admiratoare a ei. Brandul, care este realizat de asocierea THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres, va implica investiții de 73 milioane de euro. Firmele ăstea au căutat om cu om și au găsit 80 de milioane de străini interesați de România, din care 40 de milioane abia așteaptă să dea năvală. Gândul nu spune dacă o fi vorba despre vreo familie mai răsărită din China, care a aflat de Niro Group și vor să viziteze și ei Europa. Dacă potențialii turiști sunt, totuși, de pe bătrânul continent, acum, că s-a ieftinit roaming-ul, cu 70 de milioane putem să le dăm la fiecare trei telefoane și un mesaj pe mobil, în loc de reclamă și branding.

Libertatea scrie că pozițiile preferate de bărbați sunt doggie style și femeia deasupra. Poziția misionarului, aflată pe locul trei, a cerut renumărarea voturilor. Și nu fac nicio aluzie la Geoană. În cazul lui, deasupra va fi, întotdeauna, soacra. Polițistul Ciocan, ai să râzi, nu celebrul Ciocan, omul cu tricicletă de viteză, ci altul, anonim până ieri, a stat o zi întreagă cu Michael Jackson. Împreună cu 300 de studenţi de la Academia de Poliţie, cu colegi în bleu-jandarm şi cu poliţişti, pe atunci sergentul major Cornel Ciocan a alergat după megastar, a defilat şi l-a auzit fredonând melodiile care au înnebunit o întreagă Românie. Michael , aflat în România cu ocazia turneului Dangerous, a vrut să profite de ocazie şi să filmeze videoclipul piesei “Police Walk”. A fost ceva unic când l-am atins, spune Ciocan II. Sper că nu i-a atins vreo două, cu pulanul. De fapt, nu, că a mai trăit 17 ani. Cântărețul s-a amuzat copios de erecția unui cal adus pentru filmări, mai scrie Libertatea, care mărturisește că articolul face parte dintr-un fel de omagiu adus megastarului, la un an de la deces (25 iunie 2009). Dacă Michael, acolo unde e, citește și Libertatea, să nu se supere pe faza cu calul. La ei, asta e de bine.

Evenimentul Zilei mai are ceva din Cartianu: tema schimbării șefilor puși de PNL, care este o constantă la Adevărul, de parcă asta ar fi principala grijă a românilor. La Evenimentul, nu se prea înțelege dacă ăsta e un articol demascator sau nu. Sintagma ”plătit din banii noștri”, pare a fi una critică. Ideea că șefii ARR Iaşi şi Giurgiu au fost obligaţi să facă rocada între ei pentru a fi determinaţi să renunţe la funcţii, altfel ei câștigând procesele cu statul, după ce au fost schimbați cu pedeliști, mi se pare cam antiBoc. Ține-o tot așa, îi spun Doinei Kraus, autoarea articolului. Când ziarul va fi vândut de frații Păunescu lui Liviu Negoiță, atunci când o câștiga PSD-ul, o să poți spune că ai fost dizidentă, ca Doina Cornea.

Adevărul constată că ”România este falită” și ne întreabă ”Cum am lăsat să treacă două decenii de erori?”. Deci, face ” o retrospectivă a evoluţiei economiei româneşti”. M-am uitat de două ori la articol: la erori nu e trecută și vânzarea Petromidia. Deci, n-a fost eroare. Iată o altă dizidență: dacă n-a fost eroare, o fi fost corupție?

România liberă scrie că în Italia, preţul pentru reabilitarea unui metru pătrat de şosea cu piatră cubică ajunge undeva la 45-50 de euro. La un calcul simplu, la acest preţ, reabilitarea bulevardului Aviatorilor, care are 180.000 mp de piatră cubică, ar ajunge la 9 milioane de euro, adică jumătate din preţul asfaltării. Cele 18 milioane au fost oferite firmei Tehnologica Radion, controlată de Theodor Barna, unul dintre noii regi ai asfaltului. Înțeleg că asfaltul ăsta e ca Danemarca: regele Cășuneanu a fost arestat, trăiască regele Barna, se pregătesc DNA-ul și prințul moștenitor Umbrărescu...

Financiarul are vești bune: veniturile privaților se vor reduce mai mult decât cele ale bugetarilor, taxele băgate pe șet de Boc depășind 25 de procente. Pentru cine sunt bune aceste noutăți: pentru românii care nu au capră și li s-a lungit gâtul tot privind peste gard. Stați liniștiți, vine piticul cu coasa și rade tot ce mișcă, fie capră, fie pensionar.

Jurnalul Național scrie că patru hectare din Parcul Plumbuita au fost retrocedate de instanţă pe baza unei expertize greşite. "Terenul real, care trebuia revendicat, se află în mare parte sub Lacul Plumbuita şi nu prezintă nici un interes imobiliar. Din dorinţa de-a câştiga procesul, experţii topografi au recurs la un artificiu şi l-au declarat ca fiind pe "uscat", lângă Mânăstirea Plumbuita. Prin acest şiretlic au reuşit să câştige procesul ", a declarat Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2. Acum se plânge, dar punem pariu că, după ce trece criza, o să le aprobe construirea unui mall, cornișă în cornișă cu Mânăstirea. Ce poate fi mai frumos ca după un peeling cu alge (poate chiar culese din lac), un capuccino și o raită pe la Mango, să se ducă Pisi să pupe la icoane? Sau invers, să bage popii superoferte și reduceri la parastase, dacă îți faci card de shopping la Plumbuita?

Click are o exclusivitate: Bianca lui Bote l-a răpit pe Cristea din cantonamentul de la Săftica. ”Prințul” a revenit după două ore. Punem o oră drumul până la apartamentul divei, un sfert de oră dușul și 30 de minute bonusul acordat de reporter pentru exclusivitate, rezultă că fotbalistul a rezistat destul de puțin pe teren. Pe de altă parte, am vrea noi să fie la fel de rapid la goluri cum este la goale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel