Ziare, la zi: Ghici la ce apă plată face reclamă Băsescu?

Știi de ce va planta Oprescu iarbă pe blocurile din Capitală? Fiindcă, din cauza crizei, au ajuns ca niște boschetari chiar și românii care au apartamente la bloc. Să doarmă și ei sub tufe, ca aurolacii! Măcar, ăia visează frumos.

Gândul a fost alături de premier în vizita la Dorohoi și spune că oamenii l-ar fi huiduit pe Emil Boc. ”La ieşirea din sediul primăriei, premierul a fost oprit de cinci-şase tineri care i-au reproşat lipsa locurilor de muncă şi i-au spus că de la Ştefan cel Mare o să pornească revoluţia".  Eu cred că tinerii aceia erau aduși de Flutur, făcând parte din tineretul PDL,  altfel nu se explică  de ce au fost atât de amabili cu premierul. Dar, dacă sunt pedeliști, înseamnă că știu cum i se spune lui Boc la partid. Da, așa e, colegii l-au poreclit Ștefan Cel Mare. Atunci, revoluția pe care o s-o pornească nu poate însemna decât că o să se urce pe un scăunel și o să-i zică vreo două în față Sultanului.

Gândul ne șoptește și ”Cifra secretă a Guvernului”, adică inflația pe 2010. Atât e de secretă încât mai mulți miniștri le-au declarat-o celor de la ziarul lui CTP: între 6-7 la sută. Ar vrea ei. Și noi, de altfel. Problema este că noi nu putem face nimic ca să limităm inflația la această valoare. A, da... nici Guvernul nu e în stare.

Evenimentul Zilei își învață cititorii cum ”Să se trateze decent cu bani puțini”. Soluția: ”Analizele, controalele medicale sau operaţiile costă mult mai puţin dacă aveţi trimitere de la medicul de familie”. Formidabil, nici prin cap nu-mi trecea. Dar de șpagă nu spune nimic? Acum doi-trei ani, EvZ făcea mercurialul șpăgii din sistemul sanitar. Acum, că a eradicat PDL corupția, EvZ laudă pastilele generice (vechi și, deci, ieftine) că doar pe alea le mai compensează Asigurările. Eu nu zic nu: de ce să iei produse noi din import, dacă se fac în țară medicamentele-bunic, mult mai ieftine? E ca și cum te-ai întreba de ce să nu te opereze în București un medic pensionar căruia îi tremură mâna, în loc să mergi în Viena, pe mâna unui profesor aflat la apogeul carierei? Cum, așa mai fac unii politicieni? Vezi, de aia nu cîștigă ei alegerile în țară, ci în străinătate.

Ura, Adevărul a învins! ”Bolnava de nesimțire s-a întors la muncă după 16 luni de concediu medical”, titrează ziarul preferat de pompieri (ce poate fi mai inflamabil decât asocierea dintre țigările lui Peter Imre și benzinăriile lui Patriciu?). Oamenii lui Cartianu își clamează victoria: ” Daniela Soroceanu, directoarea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, s-a întors la serviciu, după ce reporterii ziarului „Adevărul" au scris despre faptul că a stat în concediu medical mai bine de un an”. Dar dacă nu e vorba despre presiunea psihologică exercitată de Rahan? Dacă directoarea a citit în Evenimentul că se poate trata cu medicamente ieftine, datorită guvernului Boc, și vestea a pus-o iar pe picioare?

Puterea s-a prins ”La ce fac reclamă mascată ședințele de guvern”. Astfel, jurnaliștii au observat că pe masa de la Palatul Victoria se află sticle de Coca Cola, iar la președinție de apă plată Bucovina. Nu cred că e reclamă mascată, ci sabotaj. Într-un caz, simpla asociere cu Boc egal moartea vânzărilor, în cel de-al doilea, să nu uităm că brandul  Bucovina a fost al lui Hayssam. Pivnicerul Cotrocenilor face aluzii?

În Libertatea, Botezatu se dă mare: ”O femeie trebuie să aibă multe calități ca să fie cu mine!”. Răutăcioșii ar putea să-i plaseze o directă la ficat, menționând o calitate care le eclipsează pe celelalte: să fie bărbat! Noi, cei care nu am crezut nicio clipă în aceste zvonuri infame, ne uităm și la știrea unde se spune că blonda care l-a sărutat pe Bote a pozat nud la 19 ani. Și ce dacă? Tare era să pozeze nud la 91 de primăveri și foarte tare să-l sărute atunci pe Botezatu. În schimb, scrie Libi, ”Fosta nevastă a lui Vlădescu a ucis un om cu mașina”. Accidentul s-a produs în județul Tulcea, prin 2005, iar în dosar se arată că un om a sărit în fața mașinii, doamna trăgând de volan până a intrat într-o mașină care venea din sens opus. Nasol. Libertatea scrie că ” În dosar, un nebun e considerat vinovat”. Așa o să spună și Vlădescu, când l-or judeca pentru încercarea cu pensiile și creșterea TVA.

Jurnalul Național, ca și alte medii de informare, consemnează că leul a ajuns la un minim istoric. Sper ca istoria să nu se repete, anii 90 devenind, între timp... istorie. Când ai credit în euro, minimul nu e istoric, cum ar fi Antoniu și Cleopatra, e thriller, ca Saga Amurg. Feriți-vă, vampirul a ieșit din Palat! De fapt, din Palate.

Fii atent ce scrie Click:Alex Avram, fostul iubit al Oanei Roman, a fost, săptămâna trecută, protagonistul unui incident tragi-comic. Aflat în clubul „Le Gaga" din Capitală, tânărul s-a trezit la masă cu afaceristul Alex Erbaşu. Craiul de Dorobanţi i-ar fi propus lui Alex un târg scandalos: 300 de euro, în schimbul unei partide de amor cu Oana Roman, în faţa lui, conform revistei Star”. Vezi cum mint tabloidele. Cel mai probabil a fost exact pe dos: Alex ar fi dat 300, dar Erbașu a refuzat. Criză, criză, dar nici chiar așa!

Tot Click relatează emisiunea Domnului Dan: ”Luni noapte, în cadrul propriei emisiuni, Dan Diaconescu a dezvăluit că are un salariu lunar de 100.000 de euro. Patronul OTV a menţionat că o parte din aceşti bani se întorc în dezvoltarea televiziunii”. Vezi, domnu’ Alex, ce înseamnă bani? Cât despre dezvăluirile Domnului Dan, ce să facă și omul? N-are  voie să spună cât câștigă procurorii și judecătorii, pe timpul eliberării condiționate, așa că a dezvăluit parte din salariile inculpaților.

România Liberă se întreabă ”Cât de mult se mai scufundă leul”, articolul fiind paginat aluziv lângă ”Mărturii dramatice de la tsunami-ul din Moldova”. M-am uitat cu atenție la Mărturii, nu scrie nimic despre faptul că Boc a fost huiduit. Și asta e dramatic, dacă vrei părerea mea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel