Ziare, la zi: Facebook-ul tâmpește, zice România Liberă

Știi când o să cadă frunza de pe brandul de țară? Eu cred că prin noiembrie! Nu mă bazez pe faptul că vine toamna, când cad toate frunzele. Pur și simplu, nu cred c-o mai duce PDL-ul până în primăvară.

 

Uite și care ar fi prognozele presei:

Adevărul a găsit un titlu nimerit: ”Frunza lui Udrea rămâne bătută-n cuie”. Parcă văd, într-un tablou din perioada Renașterii, o Evă cu ținte. Despre managerul firmei spaniole THR, nu se mai suflă o vorbă. Îți mai aduci aminte, doamnă, că vineri seara omul se jura, tot în Adevărul, că vine să ne arate 10 diferențe între cele două desene, ca în revistele de colorat pentru copii? Adevărul mai scrie că o Comisie a Ministerului Turismului a stabilit că România nu va da banii pe frunză, dacă sunt probleme legate de copyright, dar va plăti studiul spaniolilor. Asta-i bine: CSOP-ul, firma de sondaje a PDL, își ia banii (care împreună cu partea spaniolilor fac 710.000 euro), iar restul de 90.000, care urmau să fie dați pe o frunză de 14 euro, se fac report la economiile lui Boc. Ne-am scos! Așa rămân și bani de salarii și de investiții!

După ce am aflat, ieri, că Bote sparge 4500 de lei pe zi, la mare, Libertatea ne dă azi cutremurătoarea veste că starului i s-a furat telefonul de 7900 de euro. Atenție! PR-ul poate dăuna grav libertății! Dacă și Blejnar, de la ANAF, citește Libertatea, atunci i-ar putea veni vreo idee. De exemplu, să afle de unde are atâția bani un tip care coase 10-20 de perechi de chiloți pe lună și uneori mai prinde un contract la vreun show tv. Sau, dacă aceste activități aduc atâta bănet, să verifice dacă a plătit impozit!

Panică în aceeași Libertate, deoarece ”Roxanei Ilie i-a explodat un cauciuc când conducea cu 130 la oră”. Și mai tare m-am panicat eu, fiindcă nu auzisem de Roxana Ilie până la explozia pneului. Din articol am aflat care-i cartea ei de vizită: fata este fosta iubită a lui Claudiu Pătrașcu. Îmi și închipui, la propriu, o carte de vizită tipărită pe hârtie roz, cu inimioare, pe care să scrie chiar așa ”Roxana Ilie, fosta iubită a lui Pătrașcu. Tel/fax...”. Dar, citind povestea, am descoperit că ar mai fi ceva cu care se poate mândri: ” Aveam 130 km/ h. Am simţit o bubuitură care m-a aruncat în sus şi am văzut că şoferii din jur îmi făceau semne disperate. Eu credeam că mi s-a deschis portbagajul”. La 130 la oră confunzi o pană cu deschiderea portbagajului? Asta e o realizare, în sine. Aș vrea, de asemenea, să știu dacă Roxana mai crede și ceea ce-i spunea primul ei instructor, când o invita pe bancheta din spate, să-i arate cum se conduce fără mâini.

România Liberă ne avertizează: ”Crima organizată pe două roți intră în Balcani”. E vorba despre Hells Angels, consideraţi o ameninţare extremă în SUA, Canada, Scandinavia şi Germania, unde se ocupă cu perceperea de taxe de protecţie şi trafic de droguri. Nu mi se pare o treabă pentru poliție, care nu reușește să-i oprească nici măcar pe șmecherii noștri cu scutere Vespa. Stau însă fără grijă dacă Hells Angels vin din Germania: la noi îi rup gropile, cu care nu sunt obișnuiți, în Bulgaria îi lasă hoții fără motoare, când se opresc să facă pipi. Hungtintoane, ai avut dreptate: civilizațiile se ciocnesc aici, în Balcani.

Cred că Turturică a devenit vampirică și vrea să ne sperie, altfel nu înțeleg de ce Rl are numai subiecte apocaliptice. Azi ne explică, de pildă, ”Cum ajunge Facebook-ul boală grea”. Cică psihiatrii americani au decis că rețelele de socializare îi cam tâmpesc pe utilizatori. Sau, cum zic cei de la Rl: ” setat la ritmul cu care se succed postările pe Facebook, te infantilizezi în viaţa reală”. Așa o fi. Nu vezi că toți politicienii și-au deschis cont pe Facebook. Or avea parte de un ritm prea rapid al succedărilor de înjurături. Îți dai seama că toți bugetarii le trimit mesaje în care își cer banii înapoi?

Puterea ne arată Vârful Omu în materie de jaf cu banii publici. După ce, acum un an, a ridicat borduri supraetajate, în sectorul 3, primarul Negoiță a început în această vară să le tencuiască. Cred că bordurile astea atârnă de gâtul PDL ca o piatră de moară de grumazul înnecatului, de aia s-a și dus la fund în sondaje. După ce le tencuiește, sper să le dea și-o pompă cu vinarom, să le pună parchet laminat și cu timpul, poate le trage și gaze. De ce-ar mai avea nevoie bordurile cu etaj? De o plasmă, din loc în loc, în rest au de toate.

La știrea despre Bianca lui Bote și suspendarea carnetului de șoferiță, pentru depășirea coloanei oprite la barieră, puternicii dau un titlu tare: ”Plângăcioasa lui Bote, 30 de zile pe bancheta din spate”. Ciudățeniile legii! Doar știe toată lumea că Bianca stă singură, i-a dat Bote garsonieră, nu mai are de ce să folosească bancheta respectivă.

Știi unde sunt insulele Mayotte? Mai iotă-te și tu pe o hartă! Sau citește Puterea. Altfel nu-ți dai seama de unde a venit o tânără de 16 ani la festivalul de folclor Miss Zamfira 2010, de la Bistrița, pe care l-a și câștigat. Cum ar fi să iasă Mbela Ntzutzi cea mai bună ziaristă a anului 2010? Își face CTP harakiri cu  racheta de tenis?

Gândul a observat că Washingtonul așteaptă de la români banii pentru F16, degeaba, în timp ce Finanțele se ceartă cu Armata, care să plătească. Prima tranșă, de 750 de milioane de dolari, trebuia achitată azi (de fapt România nu a respectat nici al doilea termen de plată). Asta e, puși să aleagă între avioane și pensionari, judecătorii Curții Constituționale s-au gândit că aripi n-or să le crească, dar de ieșit la pensie, tot or să iasă, într-o bună zi. Cât despre americani, las’ să vadă și Marele Licurici cum e de cealaltă parte a sexului. Că altceva, ce să ne facă?

Știi reclama aia cu ”Vrei să facem schimb?”, în care copiii își ofereau unul altuia brânză topită? Ei bine, Evenimentul Zilei atrage atenția autorităților că ar trebui să facă schimb de seringi, cu toxicomanii. Și să scoată bani de prezervative, că fondurile moca de la tot felul de organizații internaționale s-au terminat și dacă nu se investește în domeniu o să ne umplem de SIDA și hepatită. Corect, dar vom avea F16, care să ne apere!

EvZ mai are un titlu tare:”Blaturile de la Dinamo, date în vileag de un fost angajat”. Mă așteptam la un nou caz Penescu și când colo, citesc povestea tristă a antrenorului de juniori, concediat de niște șmecheri cu pile la conducerea clubului. Cum s-ar zice, afară-i vopsit gardul, înăuntru un câine roșu și șchiop.

Jurnalul Național descrie pe larg turismul ecumenic. Fiindcă tu n-ai timp de pierdut, o să-ți povestesc pe scurt: pensionarii merg la mănăstiri, în loc să se ducă la mall. Pe undeva îi înțeleg, fiindcă ies mai ieftin și fac același lucru. Și în magazin s-ar uita la marfă ca la icoane, s-ar închina după ce observă prețul și apoi ar pleca acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel