Ziare la zi: ”Din dragoste de Băsescu”, la TVR

ziare
ziare

Știi ce sărbătorim pe 23 August?  Hai să citim ziarele și să aflăm:

Gândul scrie că românii au ajuns să trăiască mai rău ca bulgarii. ”Potrivit portalului Numbeo.com, una din cele mai mari baze de date referitoare la costul vieţii, un român are salariul mediu net de 373,24 euro, mai mic cu 56 de euro decât cel al unui bulgar. În plus, multe preţuri sunt la noi mai mari. Astfel, dacă merge la un restaurant fără fiţe în Bucureşti, un român trebuie să scoată din buzunar în medie 5,43 de euro. Aceeaşi masă l-ar costa la Sofia 4,7 euro, la Kiev 3,81 de euro sau 5 euro într-un local din Belgrad”. Leka noci, deța! Așa se spunea, pe vremea când românii vedeau meciurile din Champions League la bulgari, că nu avea Ceaușescu bani pentru drepturile de televizare. Înainte se uitau la meciuri, acum se uită la prețuri, peste Dunăre, că nu mai au ei bani de Cora.

O nouă ipoteză apare in cazul sinuciderii cântăreţei Mădălinei Manole, potrivit ziarului voie de dușmani.

Tot Rl ne asigură că ”Ford va lansa anul viitor primul model fabricat în România. În 2012, fabrica din Oltenia va produce un al doilea tip de autoturism.Primul este o maşină mică, ce nu este în portofoliul Ford iar al doilea este moştenitorul actualului Transit Connect. Tot în 2012, la Craiova va începe şi producţia de motoare, cu un propulsor nou, extensie a familiei ecoBoost, cu trei cilindri şi cu un consum cu 20% mai mic. Capacitatea de producţie a noii maşini de serie mică va fi de 150.000 de unităţi”. Să fie într-un ceas bun! Dar, cu austeritatea asta, nu prea văd noul model pe liste de așteptare.

Adevărul ne spune ce ne aşteaptă în perioada imediat următoare? ”Căldură, căldură şi iar cădură. Vestea bună este că despre caniculă nu vom mai vorbi decât până în 23 august. După această dată, zăpuşala va deveni amintire”. Când mă gândesc că părinții noștri aveau, pe 23 August, Ziua Națională. Noi o să bem o bere în sănătatea prognozei meteo, care ne aduce puțină răcoare. Cum s-a făcut că apa mării e ca o ciorbă ne explică tot Adevărul:” Temperatura ridicată a apei mării se datoreaza curenţilor marini care persistă dinspre Golful Odessa, un golf cu ape mici care se încalzesc repede şi cu ape fluviale. Când se vor schimba curenţii marini vor reveni temperaturile mai coborate. Cu siguranţă aceste valori nu sunt un record pentru litoralul românesc, ci mai degrabă persistenţa zile în şir a valorilor de temperatura ridicate”.

Adevărul a descoperit azi că ”Particule radioactive colectate de norul de fum format în urma incendiilor din Rusia şi Ucraina riscă să ajungă în Polonia şi ţările baltice. Autorităţile ruse au recunoscut că aproape 4.000 de hectare din zonele contaminate în urma accidentului din 1986 la centrala nucleară sunt afectate de incendii”. DC News a anunțat catastrofa încă de ieri. Stați în case și clătiți-vă gâtul cu bere rece, dacă vreți un antidot la radiații.

Click ne destăinuie drama Biancăi Drăgușanu:” Crucea planetelor mi-a adus numai necazuri în amor”. Nu sunt astrolog, dar cred că știu despre ce cruce e vorba: Crucea de Piatră.

Puterea are un articol intitulat chiar așa:” Paradoxal. Generalul Pacepa se fereşte să-şi arate chipul, dar s-a lăsat filmat pentru un documentar de mare succes realizat de BBC”. În afară de Pacepa și doi trei nostalgici, nu cred că-l mai citește nimeni.

Mai grav e ce anunță Puterea:”Parlamentarii pregătesc o lege pentru cenzurarea obscenităţilor pe internet, respectiv a injuriilor folosite pe forumuri, bloguri sau spaţiile destinate comentariilor postate de vizitatorii site-urilor. Iniţiativa legislativă îi aparţine senatorul PSD Olguţa Vasilescu, care propune înfiinţarea unei structuri astfel încât administratorii de site-uri să interzică folosirea obscenităţilor pe forumuri. Potrivit Olguţei Vasilescu, legea ar putea intra în vigoare la sfârşitul anului”. De Crăciun, ne vom lua rația de obscenitate, după care Intenetul se va umple de bip-uri! La adresa Olguței, spaima...

Jurnalul Național oferă de doi bani speranță pensionarilor: ”Profitând de sesiunea extraordinară şi de faptul că au reuşit să impună pe ordinea de zi un act normativ foarte important, ordonanţa de urgenţă care a stabilit creşterea TVA (OUG 58/2010), opoziţia va încerca să impună o modificare de substanţă: scăderea TVA la anumite produse alimentare, considerate produse de bază”. Bună poantă. Hă!Hă! Hă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel