Ziare, la zi: Ce legătură face Gândul între Videanu și Păunescu

 

Unde se ascund șmecherii de tsunami-ul solar? Faraonul Videanu și-a făcut piramidă, în curtea osuarului de la Cioflinceni. Băsescu îl are pe Aliodor Manolea, care deviază orice câmp electromagnetic,  mai ales joia și dacă președintele se îmbracă într-un camizol violet. Udrea are o soluție ecologică la îndemână: frunza cu roți, pe care o poți trage ca pe un troley, la shopping, iar când vine radiația, ți-o pui în cap. La Boc nu ajunge nici lumina soarelui. Razele electromagnetice, până să-l atingă, se vor lovi de colțul mesei și se vor pierde în infinit. Ponta e în Cuba, țară care a rămas în socialism. Mai sunt deci vreo douăj de ani  până să ajungă tsunamiul la ei, iar pe Antonescu nu-l vor găsi razele acasă, cum nu-l găsesc nici de la Partid, când îl caută. Râmâne Stolojan, pentru el mă cam tem, sper să nu i se ardă vreo bobină, că nu mai există decât o carte tehnică, la fostul șef al editurii de profil, Ion Iliescu.

Cum se protejează ziarele de vântul solar? Să vedem: 

Puterea scrie că dizidentul Cristian Preda a lăsat-o mai moale, după o discuție în 6 ochi cu premierul Boc (ei doi și ochelarii intelectualului). Păi, decât să ne certăm, nu mai bine din buget să mâncăm? Fraier, Ceaușescu. Dacă îi întorcea cealaltă bucă la pupat lui Brucan, în loc să-i ia casa, și-i dădea un post de premier lui Iliescu, nu mai avea cine să ne fure Revoluția, în 89. Puterea mai scrie că o membră a Consiliului de brand (ăla care aprobă frunza) a fost condamnată definitiv pentru deturnarea unor fonduri UE. Cum sunt și cele pentru frunză. Precedentul a fost creat, dar mai e mult până departe. Totuși, să notăm că din Consiliu mai face parte un alt tip aflat în procese pentru corupție-fostul vicepremier Copos. Cred că a fost o condiție la angajare: nu ești cercetat pentru ceva nașpa, nu pupi brand.

Îl știi pe Mailat? Nu, nu ăla cu violul din Italia. Ciprian Mailat scrie în Evenimentul Zilei și uite ce spune:” În 2011, România ar putea ieşi din recesiune numai dacă se continuă reducerile cheltuielilor din sectorul de stat şi dacă vom atrage cât mai mulţi bani din afară”. Ca să nu spună că am prejudecăți legate de adevăratul proprietar al oficiosului, nu îl contrazic. Mai bine îl blestem: să ai, tu, Cipriane salariul crescut cu 1,5-2 la sută, cât spui că o să crească economia! Dar, dacă nu crește, să-l lauzi pe Băsescu, tot anul, cum faci și azi, dar trei luni să nu iei niciun ban, ca bugetarii!

Din fericire n-au dispărut ziariștii de la EvZ, din păcate sunt obligați să înoate doar în apă mică. Azi, au descoperit ”Cum să nu plătești TVA la bere pe litoral”. Vânzătorii uită să dea bon fiscal, ba chiar au două imprimante: una oficială, oprită și una sub masă, pe care scot băutură nefiscalizată. La întrebarea ”De ce nu vede Garda Financiară ce văd ziariştii?”, EvZ o dă în bară, scriind că ar fi comisarii pe șmen cu vânzătorii. Dar  șefii din PDL, ăia care numesc conducerea Gărzii Financiare, de ce au urme de spumă pe la buze? Nu-i de la berea nefiscalizată, cumva?

Andreea Paul Vass, consiliera lui Boc, face mărturisiri în Gândul despre simulări. Nu că mi-ar păsa dacă simulează sau nu, e treaba ei și a partenerului de guvernare. Dar se vorbea de taxe și asta mă interesează: bocii simulează ce vom face noi la o cotă unică de 10 la sută. Doamne ferește, vor striga bugetarii! Sigur, pare un cadou, dar mai știi cum e să primești daruri de la Boc? Ultima oară când a dat ceva, a dat afară!

Marele Licurici zice că ne mai așteaptă cu banii de F16, scrie Gândul. Lasă, să aștepte! Vreo 20 la sută dintre români mai așteaptă și azi să trăiască bine. Dar în afară de țepe, altceva n-au văzut din promisiunile electorale.

Interviul dat de Videanu a fost tocat la televiziuni, nu mai insist, dar mi-a plăcut o precizare din Gândul:”N-am fost la Monte Carlo, ci la Cannes”. Iar camera în care a stat nu l-a costat 3000 de euro pe noapte, ci doar 380, fiindcă are cardul de fidelitate al lanțului Intercontinental. Cum ar veni, e fidel familiei Păunescu, care deține hotelul din fața Teatrului Național. Mă și miram cum l-a cunoscut pe Bobby, așa zisul mogul bun de la EvZ?

Trebuie să remarc faptul că România Liberă are ceva bun, bun, vorba tarelui Mircea badea (mare nu prea e, ba chiar pare a fi sub nivelul Brumei, după cum arată în tabloide). Profitând de intrarea în insolvență a firmei Red Apple, gestionara afacerii 2 Mai, Rl ne aduce aminte de cazul Ridzi. Cu atâtea amânări în instanță, nu m-aș mira că ai uitat cine e Ridzi. Prietena EBei, fostă ministră a sportului cu banul rotund, care face para-n dărăt, imediat ce pleacă spre firmele clientelei de partid. Eu nu pot uita cum a mers ea la Cotroceni, chiar înainte să o lase partidul din brațe, să-i dea, chipurile, lui Băsescu o invitație la conferința tineretului PDL. Tolontane,  revoluția a învins! Ioanițoaia, fă-te că lucrezi!

O întrebare grea pune România Liberă: ”Își permite procul românesc pașaport de Bruxelles?”. Fără discuție! Știu câțiva porci cu pașaport diplomatic, care și-au făcut chiar și grup parlamentar în capitala UE.

Ce remarcă un editorialist mai proaspăt al Rl? Că Geoană se pronunța, săptămâna trecută pentru o relație mai bună cu FMI, în timp ce Ponta a tratat relația respectivă cu fundul, scuze, cu Fondul. Micul Titulescu nu pare a fi un mare diplomat. Sau poate doar pe Geoană are voie să-l trosnească, să simtă și el că e la conducerea unui partid, cât e plecat Iliescu la băi și Năstase la scris programul de guvernare (după cum spune Puterea, căci am uitat să te informez ce mai face Omul din Zambaccian).

În Click, un investitor spune că fratele lui Boureanu l-ar fi îmbrâncit pe scări și l-ar fi bătut. Chemat la locul incidentului, adică la firma de termopane a familiei, Cristian a declarat că fratele său nu i-a dat omului una în cap, ci a încercat să aplaneze conflictul. Asta îmi amintește de restaurantul chinezesc din Piața Amzei, despre care, prin 2003-2004, se spunea că e al unuia protejat de Năstase. Am întrebat un prieten de ce-l ocolește lumea, dacă se mănâncă bine acolo? Mâncarea e bună, mi-a zis, dar dacă, totuși, prin absurd, te-ar otrăvi, n-ai avea cum să faci reclamație. De aia nu se prea înghesuie oamenii în local!

În Adevărul, ”Secretele mineriadei” au ajuns la ultimul episod. Uff! De acum ne putem apuca, în sfârșit, de alegerile din 1992, sau de alte noutăți. Grigore, am un pont tare, la zi: va fi remaniat guvernul Văcăroiu.

Adevărul mai scrie că Emeric Bartha, unul dintre fondatorii World Trade Center București, a fost pus în cătușe pe Otopeni, pentru o evaziune fiscală de circa un milion de euro, petrecută undeva prin Slobozia. Dar cine e acest Bartha? Uite cum se autocaracterizează tipul: ” Sunt unul dintre acei idioţi, care a venit în ţara asta în 1992 şi a investit, alături de alte trei persoane, 100 de milioane de dolari în World Trade Center, s-a plâns judecătorului omul de afaceri”. Dar noi, care ne amintim că statul a garantat afacerea WTC și apoi a plătit garanțiile, intrând în niște mișmașuri și prin Satul Francez, din cauza pagubelor, cum om fi? Cel care semnase din partea românilor avea un nume tare: Napoleon Pop. După ce a ieșit din funcție s-a întors de cealaltă parte a pixului, devenind director la WTC. Mișto, vorba filozofului Columbeanu.

Adevărul a mai aflat că la examenul auto, ”înainte de a se urca la volan pentru proba practică, candidaţii pentru categoria B au obligaţia de a efectua un control sumar al stării anvelopelor, frânelor, direcţiei, fluidelor (uleiul de motor, lichidul de răcire, lichidul pentru spălătorul de parbriz), farurilor, dispozitivelor reflectorizante, semnalizatoarelor şi claxonului”. Ce face o vedetă ca Roxana, fosta iubită a lui Claudiu Pătrașcu, care ieri recunoștea în Libertatea că a confundat o pană, la 130 km/oră, cu deschiderea portbagajului? Simplu: se dă jos în timpul mersului și se duce să-l închidă! Cum controlezi uleiul de motor la mașinile de fițe, care nu au capotă, fiindcă se verifică doar în service? Îi dai o sută de euro polițistului, să tragă o fugă cu bolidul până la Ciclop.

Libi publică și primul interviu cu Tabără, după nuntă, de fapt o discuție de cinșpe rânduri, din care reiese titlul:”M-am însurat. Acum vreau copii”. Fosta prietenă susține în Click că asta vroia și înainte.

Azi a fost prima zi fără Bote în Libertatea. Cred că o fi plecat și piaristul ăla în concediu, pe undeva.

”Monica Columbeanu se vrea prostituată într-un film”, scrie Libertatea. Bărbații s-ar bucura, iar pentru ea ar fi mai puțin violent, fiindcă, așa cum știm, viața bate filmul.

Carmen Harra recunoaște, în Libertatea că a greșit când a spus că Mădălina nu s-a sinucis. Din cauză că a rostit adevărul, presa o critică, iar publicul o amenință. ”Universul are legea Karmei aşa că aştept intervenţia divinităţii", a spus doamna profiler Harra. Da’ de ce să aștepți, du-te și verifică dacă ai avut sau nu dreptate! Chiar dacă în România mori cu dreptatea în brațe, sacrificiul nu e în zadar. Pârv va fi eliberat când ajunge Domnul Dan președinte, va veni la OTV și va spune tuturor ce i-ai transmis, de acolo unde te-a dus Karma. Drum bun! Doru, ai legătura.

Jurnalul Național spune că ”FMI a recunoscut că situația e albastră”. De, dacă românilor le-a plăcut culoarea violet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel