Ziare, la zi: Ce-i lipsea Andreei Bălan la Craiova

Cine simulează, Băsescu sau Boc, în așa zisa disensiune între președinte și premier? În raporturile de acest fel, totul, inclusiv simularea, depinde de ce parte a disensiunii te afli!

Ce găsim, însă, prin ziare:

Gândul dă pentru headline un titlu ciudat: Băsescu și Boc întrețin poporul cu taxa gonflabilă. Ceva legat de TVA și ieftinirea mâncării. Înțeleg din articol că, nici măcar în eventualitatea reducerii TVA, nu vor scădea prețurile.  Bun, ipoteza reducerii TVA vine de la problemele pe care le imagina CTP, în tinerețe, când dădea meditații la matematică: dacă te afli într-un tren care rulează cu 60 la oră pe culoarul altui tren, care e vârsta bunicii mecanicului? Ba nu, cred că ideea reducerii TVA vine de la SF-ul pe care îl traducea Popescu, din reviste străine.

În ziar se mai arată că Shakira a deschis balul de final în Africa de Sud cu Waka, Waka. Antena 3 a dat ceva, trimițând fly-ul (carul de reportaj) într-o cârciumă care organiza proiecții de la Cupa Mondială. Realitatea a preferat varianta românească, aia în care Waka dansează între ape, la Săucești, cu picioarele în sus.

În Evenimentul Zilei este citat premierul, venit de la inundații:”Până nu vezi, nu crezi”. Îți închipui cum se vedea zidul acela înalt de apă, de 1,25 de metri peste nivelul digului, de la nivelul lui Emil Boc? Campania ”Orașul de vis” intră în linie dreaptă: ultimele două săptămâni vor fi dedicate Bucureștiului. Nu știi campania aia care dă prilejul primarilor să spună banalități cu iz de publicitate mascată? Așa, deci abia aștept să citesc cum o să explice Oprescu ce multe a făcut el și cum se trezește la 6 dimineața. Unde mai pui că ziarul, făcut coif, o să-l poarte pe cap toți zidarii care înalță autostrada suspendată, pe piloni de ceasuri din aur . Și ai grijă, boala României Libere se ia: după Alina Mungiu Pippidi, Mirela Corlățan, de la EvZ, scrie și ea un editorial ”În apărarea lui Adrian Marino”. Se eliberează fără prescripție medicală și duce la instalarea rapidă a somnului. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului! Vezi, fiindcă nu te pot sili să citești foarte repede, aici ar fi trebuit să scriu eu foarte mic, cu corp 6.  EvZ mai are un articol interesant, la rubrica în care se arată cât de bine se poate trăi cu Boc: ”Viața la -25 la sută”. Ei bine, ”Cele mai mici preţuri la îmbrăcăminte şi încălţăminte de firmă pot fi găsite în magazinele de tip outlet”. Muream dezbrăcat și nu știam de unde îi ia Bobby Păunescu pantofi iubitei. E așa de ieftin la Dolce &Gabbana Outlet că bugetarii își pot lua o curea de piele, s-o roadă de foame, sau să o strângă în jurul gâtului, de ciudă că n-au plecat în Spania înainte să înceapă criza.

Adevărul a descoperit un articol din Wall Street Journal: falimentara Grecie este campioană la achizițiile de armament! Atena cheltuieşte sume exorbitante pentru a se impune în fața Turciei, eterna rivală. În text scrie că autoritățile investighează și câteva comisioane încasate de oficiali greci pentru comenzile de submarine și avioane F16. Asta cam așa e: dacă se tăiau mâinile cui lua șpagă, arăta tot guvernul de la Atena ca statuia Afroditei, nu mai avea cine să le semneze demisia.  Germania doamnei Merkel, aia cu austeritatea bugetară, e însă furnizoarea de submarine și suspecta de dare de mită. Și dacă stau bine să mă gândesc, Angela seamănă cel mai mult, la chip, cu zeița Frumuseții.

România Liberă preia un articol din Kamikaze. Știu că nu citești copia fără umor a revistei Cațavencu, așa că îți spun, pe scurt, despre ce e vorba: grupul care a adus la tipar pozele cu Geoană la Vântu, cu trei zile înainte de alegeri, s-a desprins din Academie, după, și a scos o făcătură sub coordonarea lui Mircea Toma, prietenul Monicăi Macovei. La faza cu pozele, ei s-au jurat că un redactor, trecând întâmplător prin fața casei mogulului, l-a surprins pe Geoană, sau a recunoscut mașina și a așteptat în stradă etc. Vrăjeală? Zici că redactorul putea fi doar unu, Coldea? Ei, aș!  Sunt convins că același redactor, trecând întâmplător prin fața sediului SRI, a găsit pe jos un dosar, l-a xeroxat și l-a dat înapoi, după care a scris în Kamikaze că Vântu a semnat un angajament la Securitate, dând și extrase din text. Nici nu poate fi vorba despre o scurgere de informații de la SRI, prin care Băsescu încearcă să decredibilizeze presa insubordonată. Totuși, doar ca să rămân absolut convins de echidistanța, imparțialitatea și deontologia lui Turturică, dacă mâine apare în Cațavencu, să zicem, dosarul lui Adamescu, îl publică, la fel de repede ca pe al lui Vântu? Sau așteaptă anticipatele?

Click a dat lovitura. Odată cu descoperirea Internetului, jurnaliștii de investigații de la Click n-au mai avut de făcut decât un pas (sau mai precis un click): accesând antena1.ro au aflat ce-i lipsea Andreei Bălan, la Craiova. O să spui că și la Craiova și în Marghita, Andreeei îi lipsește vocea. Ei bine, ai greșit răspunsul: la Romanian Music Awards, Andreea Bălan nu purta lenjerie intimă. ”Vedeta a fost o prezenţă radioasă printre "stelele" adunate la RMA 2010 Craiova. Poate şi datorită rochiei transparente pe care a purtat-o. Ea a lămurit cu multă nonşalanţă: Ţinuta realizată din fâşii de material transparent a făcut imposibilă purtarea chiloţeilor". Din păcate pentru cei prezenți în Piața Mihai Viteazu din Craiova, fâșiile de plastic au funcționat la fel ca ambalajul revistelor porno: nu vezi nimic până nu scoți banul și nu rupi folia! Iar Andreea a riscat foarte tare, de dragul modei. N-ai văzut ce muște și țânțari dau târcoale prin Bănie, de i-au speriat și pe bulgari? Eu m-aș fi învelit în plastic din tălpi până în creștetul capului. Astfel, nici vocea nu i s-ar mai fi auzit, deci era pentru toată lumea mai bine.

Puterea ne spune ce tare e DNA, care i-a păcălit pe apărătorii OTV, la audierile primarului arădean Moț. Procurorii l-au audiat pe denunțător în Timișoara, ceea ce a făcut ca avocații lui Pârv să nu poată fi de față, ei trimițăndu-și ”corespondenții”. Nu-i nimic, Pârv e clarvăzător, deci știe oricum ce le zice Moț procurorilor. Din toată aiureala eu rețin un lucru: județul Arad e un județ  portocaliu. Aici acționează finul președintelui, penalistul Falcă, aici și-a lansat Băsescu a doua candidatură, stârnit chipurile de moșul care i-a dat o icoană ca să intre în luptă, aici s-a lansat cariera politică a Domnului Dan, viitorul partener al pedeliștilor. Nu se pretinde PDL un partid popular, parte a PPE? Atunci, cu cine să se alieze Partidul Poporului, dacă nu cu Traian, cu Elodia? Altă știre din Puterea: Nina ne anunță oficial că Iliescu e în concediu. Cum dracu poate primi concediu un pensionar? Aștept să-l demaște Băsescu, la Radio România, ca pe orbii care conduc mașini sau pe săracii care au vile. Deși, un sărac bugetar cu vilă de gherțoi am putea găsi și când ne ajunge apa la gură, dar nu vrem să facem politică.

Jurnalul Național îi dă numele și adresa copilului care l-a făcut pe Băsescu să-l mănânce dosul de palmă. Știi care? Nu ăla din Ploiești, cel de la inundații. Micuțul care se ruga de președinte să nu-i scadă pensia lui ”tătăica, mămăica și mamei mele”. Reporterița scrie că puștiul nu și-a terminat șueta cu șeful statului. "Mi-a părut rău că era grăbit. Că mai aveam să-i spun ceva", mărturiseşte băiatul. "Păi, uite, îi spui altfel: scriem la ziar şi poate citeşte şi află ce n-a mai avut timp să audă".  Faţa lui Timotei se luminează şi vocea îi devine sobră. "Mai voiam să-i spun: să fiu eu sănătos şi să fie şi el! Că era galben la faţă...", spune copilul, în­gândurat, ş-apoi adaugă, cu milă: "...ca soarele". Îmi notez întocmai şi promit că dau mai departe”. Nu zi vorbă mare! Dacă apucă Băsescu să-și treacă prin Parlament strategia, chiar că va trebui să notăm, să citim și să dăm mai departe manifestul, din mână în mână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel